Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Liga za prvaka: Sutra Cedevita gostuje u Rijeci

  Kvarner i Cedevita otvaraju ovosezonsku Ligu za prvaka s utakmicom 5. kola koja bi se po rasporedu trebala igrati za dvadeset dana. Zbog ubrzane polufinalne serije ABA lige, Riječani će prva dva susreta odigrati na svom parketu. Nakon aktualnog prvaka Hrvatske, u dvorani Sportskog Centra Zamet odigrat će utakmicu prvog kola protiv sinjskog Alkara.

  - Advertisement -

  Kvarner je nedavno u Vukovaru, u Kupu Krešimira Ćosića, izgubio od Cedevite. Bilo je na kraju uvjerljivih 104:68. Marko Tomas očekuje da bi i gostovanje u Rijeci, uz ozbiljan pristup, trebao proći bez trzavica.

  Igrali smo s njima u polufinalu Kupa Ćosića u Vukovaru i znamo što nas u Rijeci očekuje. Kad su počeli rotirati pali su u tempu a mi imamo i kvalitetu i dugu klupu da visoki ritam držimo do kraja. Samo ne smije biti opuštanja, svakog protivnika u Ligi za prvaka trebamo shvatiti ozbiljno i tako se postaviti na terenu, izrotirati baš sve igrače da ne bude previše potrošnje da u dobroj formi dočekamo polufinalnu seriju ABA lige s Budućnosti VOLI.

  Tomas prihvaća ulogu favorita, najavljuje ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha, obranu titulu prvaka Hrvatske. No, ne zanosi se da će biti lako.

  Svi će protiv nas dati baš sve što mogu i tako treba shvatiti svaku pojedinačnu utakmicu. Sezona je pokazala da nam je posebno bilo teško sa Zadrom koji nam je bio izrazito neugodan ali koji u PH ulazi oslabljen u odnosu na taj ABA roster. Kažem, sa svima ozbiljno, utakmicu po utakmicu, bez podcjenjivanja pa će doći i taj naslov prvaka kojeg svi u klubu priželjkujemo.

  Franko kalpić predstavljen u Rijeci

  Danas je na konferenciji za novinare predstavljen novi igrač Kvarnera. Radi se o mladom Franku Kalpiću (1997) koji je Šibenik zamijenio s Rijekom.

  Prepoznao sam projekt Kvarnera 2010 i njihov dobar rad s mladim igračima te rad trenera u cjelini. To su glavni razlozi mog dolaska u Rijeku. Mislim da se, za razliku od GKK Šibenika ambicije kluba poklapaju s mojima i da svi zajedno možemo samo rasti. Ekipa me odlično prihvatila, svi su dobri momci i sve ide na dobro – prenosi riječi darovitog Šibenčana portal SportCom.

  Ugovor je potpisan na četiri godine, a na njemu su najviše radili sportski direktor Marko Šamanić i trener Marijan Mance.

  Uvijek smo, od prvoga dana htjeli da klub ima jednu suvislu sportsku politiku. To je posebno bitno u ovim vremenima kada kuburimo sa sredstvima na način da svaku kunu nekoliko puta okrenemo prije nego je se odreknemo. Klub planski dovodi igrače, bilo je tako i s Kalpićem koji će zasigurno pomoći klubu na pravi način – rekao je Šamanić.

  Muči ga neka mala ozljeda, trenutno je na devedeset posto spremnosti pa ga neću odmah koristiti previše. Na zagrijavanju će procijeniti koliko može, ne želim da zaista minorna ozljeda kakva je sada preraste u nešto ozbiljnije. Sretan sam što je Franko u klubu, jako ga dobro poznajem, kao uostalom i sve igrače između godišta ’96 i ’00, tako da sam mogao samo dati ‘palac gore’ za njegovo dovođenje – dodao je trener Mance.

  Detalje s održane konferencije za novinare možete pročitati na SportCom.com.

  Kvarner će svoje domaće utakmice igrati u dvorani Sportskog Centra Zamet, sutrašnja počinje u 19 sati.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE