Bomba pod Tornjem: Cibona vraća momka koji je ponikao u njenom omladinskom pogonu!

Nakon potpisa Nakića i Drežnjaka koji su se pridružili Roku Prkačinu u Ciboni, zagrebački klub bi prema pisanju Sportske revije u narednim danima pod Toranj mogao vratiti i igrača koji je ponikao u omladinskom pogonu Vukova, Marka Arapovića.

Marko je posljednje dvije sezone bio član turskog velikana Galatasaraya, kojem je pristupio nakon oporavka od stravične ozljede koljena, zbog koje je bez košarke bio 16-17 mjeseci, kako je prepričao u intervjuu za naš portal ljetos. Isto tako, bio je i član hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju, za koje je napomenuo da su bile najljepši događaj u njegovom životu.

U ovom trenutku Arapović junior je u potpunosti oporavljen pa bi svoj (novi) košarkaški put prema svemu sudeći mogao započeti tamo gdje je ustvari i sve počelo. Ako se ovakav potez uprave KK Cibone uistinu provede do kraja, on je dodatan dokaz promjene sportske politike hrvatskog košarkaškog prvaka.

Umjesto dovođenja razno raznih Amerikanaca, okosnica Vukova s Tuškanca bit će mladi hrvatski igrači s kojima će se u publika lakše moći poistovjetiti, kako je naveo direktor kluba, Domagoj Čavlović.

Arapović je Cibonu napustio 2014. godine kada je otišao u gradskog rivala, Cedevitu. U klubu Emila Tedeschija pružao je ozbiljne partije i na euroligaškoj sceni, sve dok nije došlo do spomenute ozljede. Ipak, ne smijemo zaboraviti da će Arapović kroz mjesec dana napuniti (tek) 24 godine te da su iz tog razloga pred njim još brojne igračke godine.

 

Related Articles