Boran Grgin: Cilj nam je nastaviti lijepo započetu priču

Array

Nakon prvih jedanaest kola A1 ženske lige Splićanke se nalaze na sredini tablice. Ostvarile su pet pobjeda uz šest poraza, a njihov trener Boran Grgin ovako je prokomentirao prvi dio sezone:

“Mislim da s prvim dijelom sezone možemo biti više nego zadovoljni jer smo u A1 ligu ušli skromno s jedinom željom da u njoj i ostanemo. Pokazalo se odličnim rješenjem to što smo zadržali nositeljice igre iz lanjske A2 lige RojeModrić i Lauru i na njih nadodali povratnice Zovko i Parunov te Puljić, koja je došla na studij iz Imotskog.

U prvih sedam kola smo na jako zahtjevnoj poziciji playmakera pružili šansu našoj kadetkinji Goleš koja je to u potpunosti opravdala i usput nije patio rezultat jer smo s njenih 30-ak minuta na terenu ostvarili planirane pobjede protiv Raguse i Agrama i bili na zadnjem šutu u gostima kod Trešnjevke. Tada nam se priključila još jedna bivša igračica Tea Buzov i donijela nam kvalitetu više te smo s njom u zadnja četiri kola pobijedili tri utakmice – Rockwool Pulu, Studenac Omiš i Zadar.

U nastavku sezone se ne zanosimo nekim nerealno visokim plasmanom nego planiramo ponovo sa srcem igrati utakmicu po utakmicu i po mogućnosti pružiti dragocjene minute još nekim mlađim igračicama kao što su MeštrovićLeskur i Lučin.

Što se tiče igračkog kadra mislim da će nas napustiti Tea Buzov koja je baš poput Ive Laure pristala potpuno besplatno pomoći klubu u ovoj polusezoni, a unatoč besparici nadam se da ćemo naći rješenje da ostatak ekipe ostane na okupu i da nastavimo ovu lijepu priču koju smo započeli.

I za kraj svim košarkaškim zaljubljenicima u svoje osobno ime i u ime ŽKK Split želim sretnu i na svim poljima uspješnu 2013. godinu.”

Related Articles