Tabakova momčad prekinula niz europskog prvaka

Array

Caja Laboral, u svojoj prvoj utakmici u nastavku Eurolige, ugostila je Olympiakos te rezultatom 82:74 nanijela prvi poraz grčkoj momčadi nakon sedam uzastopnih pobjeda.

U Vitoriji nas je dočekala sjajna utakmica. Žan Tabak je sa svojom momčadi uspio prekinuti niz Olympiakosa od sedam neizgubljenih utakmica, a svojoj momčadi upisati četvrtu uzastopnu pobjedu. Domaću ekipu predvodio je izvanredni Maciej Lampe, koji je uspio ubaciti 25 poena – najviše u svojoj karijeri.

Iako su Grci u regularnom dijelu sezone dva puta pobijedili Caju Laboral, ovaj put su se susreli s drugačijom ekipom, a toga je bio svjestan i trener Olympiakosa, Georgios Bartzokas.

“Naša obrana nije bila onakva kakva je trebala biti i to je Caji Laboral dalo samopouzdanje. Ovo je prva utakmica u najboljih šesnaest, svi krećemo ispočetka. Caja je potpuno drugačija ekipa no što je bila u regularnom dijelu sezone. Mi krećemo ponovno od nule i moramo za tjedan dana popraviti neke stvari protiv Bešiktaša. Učimo na svojim greškama i bit ćemo bolji u idućoj utakmici.”

Pobjedi domaće ekipe također su pridonijeli Brad Oleson s 15 poena i Thomas Heurtal s 13 poena i 7 asistencija.

Kod gostiju su bila čak četiri dvoznamenkasta strijelca, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Vassilis Spanoulis ubacio je 18, Pero Antić 13, a Georgios Printezis i Kostas Papanikolaou po 10 poena.

Related Articles