#234 Boris Diaw: "Osjećam se spreman" | Crosarka.com #234

Boris Diaw: “Osjećam se spreman”

Nakon 14 godina igranja u najboljoj ligi na svijetu, 35-godišnji centar Boris Diaw potpisao je za Paris Levallois te će imati svoj debi protiv Limogesa već za vikend. Tako da će jednu sezonu provesti i sa Klemenom Prepeličem, koji će po završetku sezone prijeći u Real Madrid.

Evo što je i sam Diaw rekao za Le Parisien:

Trener Frédéric Fauthoux bio je jedan od glavnih razloga mojeg dolaska u Paris. On je mladi stručnjak koji vjeruje svojim igračima i želio sam biti dio ovog projekta. Također rođen sam u Val d’Oisu tako da mie sjajno doći u Pariz u ovim godinama te ga istraživati. Osjećam se spreman za igru, a na treneru je da procijeni hoću li zaigrati protiv Limogesa. Znam kakav je europski stil igranja zbog velikog reprezentativnog iskustva. Bio sam malo razočaran NBA klubovima, no morate nekad shvatiti granice vaše karijere. Nisam imao kontakata iz ostalih europskih klubova. Dolazak u Pariz je bila moja odluka, a ne pitanje novca.”

Francuz je odradio u utorak i svoj prvi trening sa novom momčadi, kojoj će donijeti nesumnjivo mnogo iskustva. Osvajač NBA prstena iz 2014. te kapetan reprezentacije jedan je od najcijenjenijih sportaša u Europi, a njegov dolazak bi mogao biti i idealan zalazak karijere.