Bosco boljom završnicom slomio čvrst otpor Pule

18. kolo Prve muške lige otvoreno je susretom između Bosca i Pule. Zagrebačka momčad još uvijek ima teoretske šanse za ulazak u Premijer ligu, no i one su vrlo male. S druge strane Pula se grčevito bori za opstanak te im je ova utakmica bila od velike važnosti.

Prva muška liga, 18. kolo, 24. Ožujka

Bosco-Pula 88:76 (24:23, 6:16, 29:19, 29:18)

Jularić 17, Perković 14, Kuga 14 (7sk) ; Anderson 23, Marić 13, Božić 11

Samo otvaranje utakmice protječe u potpunom egalu. U prvoj dionici najveću prednost imaju gosti od pet razlike (14:19), no domaćini se brzo vraćaju te s minimalnom prednošću završavaju četvrtinu. Potpuno napadački indiponirane su izgledale obje ekipe u drugoj četvrtini, posebice domaćini koji ubacuju tek šest poena, a Puležani se serijom 0-9 odvajaju te imaju devet poena prednosti na poluvremenu (30:39). Posebno je dobar bio Kyron Anderson koji je imao 16 poena na koncu prvog dijela utakmice.

 Furiozno ulazi Bosco u nastavak susreta te preokreće rezultat u svoju koristi. Ipak, veći rezultatski odmak nisu uspijeli postići jer su solidnu napadačku dionicu ponovno odigrali i gosti te se zadržali u egalu pred završnicu susreta. Puležani s pet poena u nizu ulaze u posljednjih deset minuta te sa sjajnim šutom za tri poena održavaju minimalnu prednost, dok povremeno i domaćini imaju pola koša prednosti. Nakon sumnjive nesportske pogreške gostiju ipak Bosco ne koristi priliku za prelomiti susret, no tek dvije minute kasnije serijom 9-0 dolaze do 79:71 na ulazu u posljednju minutu susreta. Pokušali su gosti na svaki način zaprijetiti, no mirno su Zagrepčani odradili završnicu te uzeli pobjedu koja im produžuje nadu prije posljednje četiri minute susreta, dok je Pula u vrlo teškoj situaciji te se čini kako će sljedeću sezonu provesti u nižem rangu.