Boštjan Nachbar godinu dana u Bambergu

Array

Osvajač njemačke dvostruke krune Bamberg u svoje je redove za narednu sezonu doveo iskusnog 32-godišnjeg slovenskog košarkaša Boštjana Nachbara.

Njemački klub je dovođenje Nachbara potvrdio na konferenciji za novinare u utorak, a Slovenac se odlučio na dolazak u Bamberg nakon što je posljednju polusezonu odradio u ruskom UNIKS-u.

Nakon odlaska iz matične ljubljanske Union Olimpije 2000. godine, Nachbar je proveo dvije sezone u talijanskom Benettonu, da bi potom šest sezona odigrao u NBA ligi u redovima Houstona, New Orleansa, Oklahoma Cityja i New Jerseya. Po povratku u Europu jednu je sezonu bio član ruskog Dinama iz Moskve, a dvije sezone prije UNIKS-a odradio je u turskom Efesu.

“Boštjan je igrač koji je bogato iskustvo stekao u Europi i u NBA ligi. Godinama je igrao na najvišem nivou pa vjerujem da će biti kvalitetna opcija na pozicijama tri i četiri. Odlično se uklapa u našu koncepciju i karakter momčadi, a prije svega očekujem da nam pomogne u ofenzivnom dijelu igre”, izjavio je trener Bamberga Chris Fleming.

Related Articles