Božić: Sezona je bila uspješna, potencijala za budućnost ne manjka

Array

Kadeti Košarkaškog kluba Pula 1981 sezonu 2011/12 uspješno su završili na prvom mjestu na ljestvici i postali prvaci Istre u svojoj kategoriji. S trenerom Lukom Božićem smo se osvrnuli na njegovu prvu godinu na klupi, o rezultatima, te o planovima za budućnost.

Luka, kratak rezime sezone:
“Sezona je bila podijeljena na tri dijela. U prvom dijelu igrali smo Istarsku ligu gdje smo ostvarili skor 6-2 i završili na prvom mjestu jer smo imali bolju koš razliku iz međusobnih susreta sa Stojom. U drugom dijelu igrali smo Međužupanijsko prvenstvo s riječkim ekipama Ri Basket i Kastav. Ostvarili smo dvije domaće pobjede i dva gostujuća poraza. Nažalost podbacili smo u utakmici za prvo mjesto u gostima s Kastvom. U trećem dijelu igrali smo završnicu Istarske lige gdje smo s dvije pobjede u polufinalnim utakmicama protiv Rovinja i u finalnoj utakmici protiv Stoje postali kadetski prvaci Istre.”

Kako si zadovoljan, nakon uspješne igračke karijere, svojim debijem na klupi?
“Mogu zaključit da je sezona bila uspješna, osvojili smo prvenstvo Istre. Ostaje velik žal s moje strane za utakmicom protiv Kastva, jer mišljenja sam da smo je mogli dobit, al zbog dva bolesna igrača i nekoliko njih koji su bili na izletima razlika je bila ogromna (87:45) što u konačnici nije pravo mjerilo kvalitete.”

Planovi i očekivanja za budućnost?
“Ne trebam ni napomenut da imamo nekoliko zaista zanimljivih igrača. U prvom redu to su Kajfeš, Radunić i Grašo kojima, naravno, predstoji još mnogo rada i znoja da nešto postignu, ali me veseli da želja kod njih definitivno postoji. Nažalost, te želje ove sezone nije bilo kod Refke, koji također ima veliki potencijal, vidjeti ćemo što nosi sljedeća sezona. Kod drugih igrača ima potencijala, ali kao što sam rekao za ovu trojicu, treba još puno, puno raditi s njima na usavršavanju svih tehnika i elemenata igre.”

Za kraj, Luka, ostaje nam da ti čestitamo na sjajnoj sezoni…
“…A meni da se zahvalim kolegama Tomiću, Milekiću i Bankoviću na pomoći u svim pogledima jer ovo je ipak bila moja prva trenerska sezona.”

Related Articles