Mlađi kadeti Splita prvaci Hrvatske

Array

Mlađi kadeti Splita košarkaški su prvaci Hrvatske. U zanimljivom finalnom susretu završnice prvenstva koja se igrala na splitskim Gripama sastav trenera Borisa Marušića pred tristotinjak gledatelja svladao je danas Zagreb 65:61.

Za “žute“, momke rođene 1998. i 1999. godine, u finalu su nastupili: Batinić, Kokan, Kalajžić (17), Kotrulja (25), Jakoliš (3), Čizmić (7), Omrčen, Rakelić, Zadro (13), Marić, Rebić, Španjić i Gion. Luka Kotrulja iz Splita dobio je nagradu za najboljeg igrača i strijelca (57 koševa u dva susreta) završnog turnira.

U susretu za treće mjesto momčad Rudeša svladala je Cedevitu 50:41. Prethodno je u polufinalnim susretima Splita svladao Cedevitu 63:34 (32 koša Kotrulje), a Zagreb je bio bolji od Rudeša 56:54. Trofeje su najboljima dijelili instruktor HKS-a Boris Sinković te proslavljeni splitski košarkaš Roko Leni Ukić.

Zanimljivo je kako su mladi splitski košarkaši do naslova prvaka došli dan prije obilježavanja desetog rođendana Škole košarke Split. Za uveličavanje jubileja Škole košarke mlađi kadeti “žutih” stigli su do drugog naslova prvaka Hrvatske u tom razdoblju.

“Nisam ni očekivao drukčije nego čvrstu, mušku utakmicu, kao i našu pobjedu. Zagreb je bio neugodan protivnik, u jednom trenutku otišao je na plus četiri, ali mi smo se brzo vratili i pokazali smo zrelost te došli do zaslužene pobjede. U ovom uzrastu ima itekako potencijala, od Kotrulje, Kalajžića, Zadre, Čizmića, Jakoliša…” – kazao je nakon trijumfa trener žutih Boris Marušić.

Uspjeh Splićana još je i veći kada se zna da je rad Škole košarke u posljednje vrijeme uvelike otežan zbog blokade računa. Moraju se u Školi snalaziti na razne načine kako bi uopće djeca mogla igrati, putovati na susrete… Prava nemoguća misija.

“Nakon svih problema koji nas prate najsretniji sam kada konačno dođemo na parket. Stalno smo u nekom vakuumu, stalno prisiljeni na neke akrobacije, no teško je to izdržati, pogotovo djeci. Rekao sam djeci prije završnice da su zbog svega oni za mene već osvojili naslov prvaka samim tim što smo se plasirali na završni turnir! Uvijek moramo prije košarke misliti o tome možemo li uopće organizirati utakmicu, odlazak na gostovanje, u koga ćemo posuditi kombi, koga zamoliti za smještaj… Čudo je da smo ovo napravili kada se zna da smo jedva otišli na poluzavršnicu. Veliko hvala Anti Tomasu i njegovoj brojnoj obitelji (obitelj košarkaša Ivana i Marka Tomasa) čiji smo bili gosti na poluzavršnici prvenstva Hrvatske u Križevcima” – istaknuo je Maruši

Related Articles