Božo Maljković novi trener Cedevite

Array

Trenutni izbornik slovenske košarkaške reprezentacije, Božo Maljković, novi je trener KK Cedevite. Srpski trener koji je odveo Jugoplastiku do dva europska naslova vodit će klub iduće tri godine, za pola milijuna eura godišnje. Drugi kandidat za trenera bio je Aco Petrović.

S Maljkovićem na klupi ”napravili su iskorak i sa igračke i sa stručne strane’‘, navodi Mladen Veber, predsjednik Cedevite koji je i više no zadovoljan postignutim ugovorom. Razlog za zadovoljstvo je opravdan, budući da je Maljković jedan od najiskusnijih europskih trenera, a u svojoj karijeri je čak četiri puta osvojio naslov prvaka Europe.

Igranje Cedevite u Euroligi velik je izazov, najviše zbog toga što se klub nalazi u posljednjoj, šestoj jakosnoj skupini, ali novom treneru to ne predstavlja problem:

“Mi ćemo svakako probati biti konkurentni u Euroligi. O imenima ne mogu pričati, ali okvirni proračun kluba znam i oko toga ćemo se ravnati. Tajna konkurentnosti svakako je dovođenje određenog broja istaknutih hrvatskih igrača jer tako se stvara onaj pozitivni naboj. Pogledajte jedan CSKA i da ne nabrajam dalje. Moramo probati ići tim smijerom i dovesti ponajbolje hrvatske igrače i oko njih graditi roster za sezonu.”

Maljković je nakon kratkog boravka u Hrvatskoj produžio za Italiju i Španjolsku, a u Zagreb će se vratiti polovicom srpnja, kada će biti i službena promocija trenera Cedevite.

Related Articles