Bracey Wright se vratio u Cedevitu!

Array

Prvi potpis za novu euroligašku Cedevitu u ponedjeljak je stavio povratnik u Zagreb, 28-godišnji šuter, Amerikanac Bracey Wright.

Podsjetimo, Wright je igrao sjajno u Cedeviti u sezoni 10/11, kada je momčad vodio do 3. mjesta u Eurokupu. Prošlu je sezonu proveo u španjolskom prvenstvu, u CAI Zaragozi, gdje je kao član prve petorke prosječno ubacivao 14.5 koševa i bio 4. strijelac prvenstva. Tom učinku dodao je prosječno i 3 skoka i 2 asistencije u 33 odigrane utakmice. Zaragoza je ligu završila na 10. mjestu.

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić izuzetno je zadovoljan povratkom Wrighta, koji je u međuvremenu po drugi puta postao otac jer supruga Missy, prepoznatljiva po bučnom navijanju s tribina za momčad supruga, rodila je prije nekoliko mjeseci. “Wright je prvo ime koje smo potpisali za novu sezonu, uz Baždarića, Bilana i Cara koji su u našem rosteru, te trenera Maljkovića. Bracey se potvrdio sjajnim igrama pretprošle sezone i vjerujemo da će i u našem prvom nastupu u Euroligi biti jedan od stožernih igrača. Nažalost, lani ga nismo mogli zadržati iako je bio naša želja i prošlog ljeta, a sada smo to uspjeli.”

Mamić se vratio sa ljetne NBA lige u Las Vegasu gdje je pratio potencijalna pojačanja. “Napravili smo brojne kontakte u Las Vegasu i vjerojatno ćemo se uskoro odlučiti što i kako. Nakon sastanka s trenerom Maljkovićem krećemo u realizaciju ugovora za popunjavanje našeg rostera, koji treba biti moćan i jak za predstojeću sezonu punu izazova. I bit će, vjerujte mi. Za nekoliko dana potpisat ćemo nekoliko novih igračkih ugovora, kao i dogovora za stručni stožer glede Maljkovićevih suradnika. Momčad će biti kompletna i spremna za početak priprema, sredinom kolovoza.”

Trener Božo Maljković završio je odmor u Španjolskoj, te se nalazi u Sloveniji na pripremama slovenske reprezentacije kojoj je izbornik.

Više o Braceyu Wrightu možete pročitati na službenoj stranici KK Cedevita.

Related Articles