Ante Nazor održao prvi trening na Višnjiku

Array

Šezdeset i šest dana nakon posljednje utakmice prošle sezone, u Košarkaškom klubu Zadar počeli su s pripremama za sljedeću, povratničku sezonu u regionalnoj ligi. Prvo okupljanje momčadi zapravo je zakazano za ponedjeljak, 30. srpnja, a danas se u Dvorani 3 ŠC Višnjik okupila mješovita skupina igrača, manji broj njih pod ugovorom, a veći broj onih, koji se tijekom ovog tjedna žele pokazati i pokušati nametnuti treneru Anti Nazoru. Riječ je o svojevrsnom tjednu otvorenih vrata, što su prakticirali i neki bivši treneri Zadra prije početka “pravih” priprema, ne bi li tu snimili nekoga, tko bi potencijalno mogao doprinijeti igri prve momčadi.

“Ovaj kamp je prva faza naših priprema. Nadam se da ćemo do sljedećeg ponedjeljka iskristalizirati situaciju i onda očekujem mnogo ozbiljniji i konkretniji rad” kazao je Nazor u uvodu okupljenim novinarima, koji su mogli prisustvovati treningu prvih desetak minuta.

Pod vodstvom trenera Zadra, njegovih pomoćnika Ante Matulovića i Rajka Vidakovića, te kondicijskog trenera Marija Mandira jučer je treniralo devetnaest igrača.

“Rekli smo da će biti otvorena vrata. Neki su pod ugovorom, neki su željni da se nametnu za sljedeću sezonu, a neki su jednostavno željni treniranja pa zašto ne bismo svima pružili priliku.”

Iznenađenje i najstariji u tom društvu je Bariša Krasić, bivši dugogodišnji igrač Cibone. Je li riječ samo o probi ili je po srijedi nešto više?

“Bariša je izrazio želju da se vrati, budući da je imao godinu dana pauze. Riječ je o iskusnom igraču, koji je dugo godina igrao Euroligu i čast nam je što je s nama u ovoj ranoj fazi priprema. To je i poruka mlađim igračima, naročito nekima kojima je bilo ispod časti doći ovdje, da to baš i nije tako.”

Do kraja tjedna ova će skupina igrača trenirati dvaput dnevno. Od sljedećeg tjedna većina će potražiti košarkašku sreću negdje drugdje, a u Zadru će ostati smo oni, za koje Nazor smatra da konkuriraju za prvu momčad sljedeće sezone, uz nekolicinu mladih domaćih snaga.

“U ponedjeljak nas sigurno neće dočekati ovoliki broj igrača. Bit će kud i kamo organizacijski drukčije.”

Na Višnjiku se okupilo 19 igrača, šestorica aktualnih članova KK Zadar Šime Olivari, Ivan Batur, Ivica Radić, Ante Smolić, David Škara i Lovro Bašić, zatim Zoran Vrkić, prošlosezonski igrač kojemu je istekao ugovor pa Marijan Čakarun, Marino Šarlija i Petar Marić iz Sonik Puntamike, te još petorica Zadrana Jure Škifić (prošle sezone u Zlatorogu iz Laškog), Ivan Mikulić (Križevci), Ivan Novačić (Zagreb), Emilio Banić i Toni Longin. Iznenađenje je bio bivši igrač Cibone s euroligaškim iskustvom, 33-godišnji Bariša Krasić, a našli su se tu i nekadašnji član Zadra Franko Filipović, te Fran Urli (igrao na sveučilištu u SAD-u) i Armin Mazić (juniori Benetton Trevisa).

Više o KK Zadar možete pročitati sutra u tiskanom izdanju Zadarskog lista.

Related Articles