Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  BrAmKo liga – nova liga na košarkaškoj sceni

  Nova košarkaška liga uskoro započinje s natjecanjem. Naime, u Slavonskom Brodu, skupina entuzijasta i zaljubljenika u košarku osnovala je novu Brodsku amatersku košarkašku ligu, skraćenog naziva BrAmKo liga, koja će tako ponovno oživjeti amatersku košarku, kako u samom gradu, tako i u cijeloj istočnoj regiji.

  - Advertisement -

  BrAmKo liga je zapravo nasljednica minulih županijskih košarkaških liga u posljednjih 20 godina, a budući da posljednja takva ove jeseni nije započela s natjecanjem, predstavnici klubova, ujedinjeni u BrAmKo ligu, odlučili su odigrati skraćeno natjecanje, u kojem će ovog proljeća sudjelovati osam klubova.

  No, kako doznajemo, u ljetnoj stanci liga će se statusno definirati te će se ustrojiti format od 12 klubova. Osim onih iz Brodsko-posavske županije, u planu je proširenje i na širu regiju pa će tako priliku dobiti i klubovi iz primjerice Požege, Đakova, Vinkovaca. Tako će BrAmKo u sljedećim sezonama funkcionirati kao samostalna liga, a s obzirom na interes i kvalitetu, cilj je njezinih osnivača registrirati ju kao C1 hrvatsku košarkašku ligu.

  Da BrAmKo liga ljubiteljima košarke ima itekako što za ponuditi, jamče nam mnoga poznata košarkaška imena, koja će braniti boje svojih klubova. Naime, rosteri prijavljenih ekipa puni su, što legendarnih, što aktivnih igrača hrvatskog košarkaškog istoka. Tako ćemo u akciji ponovno moći vidjeti veterane poput Damira Volodera, Davora Sumana, Zorana Helbicha, bivše A1 i aktivne A2 igrače poput Brune Ćelebije, Krunoslava Rimca, Igora Kovačevića, Domagoja Norca te mlade nade brodske košarke: Luku Pavlinovića, Tina Šebalja, Bernarda Kozinu, Juricu Tokića.

  Trgo Invest, Likaj, Nina Hebrang, Slavonski Brod II, Stupnik Medex, Geodetske usluge Agotić, Dar i Festung osam je klubova, koji će se boriti za titulu najboljeg. Igrat će se jednokružno, svatko sa svakim, a nakon četvrtfinalnih dvoboja, poraženi će se boriti za što bolji plasman, dok će pobjednici nastaviti pohod na titulu. Posljednjeg dana igrat će se utakmica za 3. mjesto, a potom i finale, nakon kojeg će organizatori dodijeliti odličja i pehare najboljima.

  Sve kreće u nedjelju 23. veljače u 11 sati u Slavonskom Brodu. Mjesto odigravanja utakmica još nije određeno. No, imena i kvaliteta, sasvim sigurno, zaslužuju najbolje. Dvoranu Vijuš.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE