Brane Longin:”Pregovaramo s Mavrom, budžet će biti 20-30% manji”

Sportski direktor Košarkaškog kluba Zadar, Branimir Longin, u razgovoru je za eZadar otkrio poneke detalje o slaganju momčadi za nadolazeću sezonu, te o mogućnostima produženja njegovog mandata nakon isteka ugovora 30. lipnja.

Postoje li kakve nove informacije vezano uz okončanje ili nastavak ABA lige?

U srijedu bi trebao biti konačni konferencijski poziv među klubovima, a zasad nemamo novih informacija. Ono što se priča jest da se liga ili uopće neće širiti, niti će itko iz nje ispasti ili da će se proširiti na 14 klubova.

Hoće li ostanak u ABA ligi značiti i nešto veći budžet od očekivanog?

Na račun neispadanja smo mogli očekivati veći budžet, ali zbog koronavirusa će ipak biti manji. Nadam se ne puno, ali 20 do 30 posto manji svakako. Nažalost, takva je situacija.

Potpisan je nastavak suradnje s Domagojem Vukovićem, tko je od prošlosezonskih igrača sljedeći na redu za pregovore?

S Vukovićem smo ostali u kontaktu od prekida sezone i s njim smo našli zajednički jezik, što nam je izuzetno drago. Znamo da je on zbog toga sretan, ali sretni smo i mi. Što se tiče drugih igrača, aktualna je priča s Dominikom Mavrom. Volio bih da imamo njega u momčadi jer radi se o odličnom igraču i osobi i probat ćemo napraviti sve da ostane s nama. Za ostale momke bi bilo poštenije pričekati trenera.

Znači li to da se momčad slaže bez trenera?

Postoje i želje kluba, ne samo trenera. Konkretno razmišljali smo o Vukoviću i imamo li takve potentne domaće igrače na tržištu. U klubu smo se složili da bi to bio dobar potez i da idemo u realizaciju. Slično razmišljamo i s Mavrom, ali tu ćemo stati i pričekati trenera.

Cijeli razgovor pročitajte na:https://ezadar.net.hr/sport/3822530/branimir-longin-slijede-pregovori-s-mavrom-a-budzet-ce-biti-manji-20-do-30-posto/

Related Articles