Braslav Turić: “Iva ima mjesta u europskim klubovima”

Array

Službeno više od godinu dana nismo obavili razgovor. Od tada Medvešćak je uzeo još jednu »kantu« u prvenstvu Hrvatske. Napustila ih je mlada reprezentativka Hrvatske Patricija Bura koja je potpisala unosniji ugovor u Podgorici, Iva Borović posvetila se fakultetu i radu u omladinskom pogonu…

Trenutno su Medekice zauzele prvo mjesto na tablici nakon uvjerljive pobjede na Gripama. Kako je Trešnjevka sklona ove sezone ozljedama i odlascima, Pula ostala bez Tikvić, a Split su napustile Škaro i Dedić, Medveščak je po svemu ponovno glavni favorit za naslov, no drugi dio sezone tek je počeo.

Razgovarali smo s trenerom vodeće momčadi Prve lige za žene, Braslavom Turićem.

Split ?
“Sjajan šut za 3 poena i odlična tranzicijska obrana donijela nam je pobjedu.”

Iva Todorić još jednom igrala na europskom nivou ?
“Iva je bila sjajna, pokazala je još jednom da je odlična igračica, te da ima svakako mjesta u europskim klubovima.”

Vratila se i Tonija Uzelac.
“Jednostavno joj je program na fakultetu u Americi bio pretežak. Sad je ponovo s nama i uvodimo u naš sustav.”

Najprije gostovanje protiv Murse, pa onda zagrebački derbi?
“Ovaj vikend nam je Mursa, a onda Trešnjevka koja je dovela novu Amerikanku, podigli su nivo igre i očekujem tešku utakmicu.”

Ponovno ste na prvom mjestu, očekujete da ćete tu i ostati do kraja regularnog dijela?
“Ako Bog da, mislim da možemo sačuvati poziciju broj 1 do doigravanja, međutim treba biti oprezan, ima puno kola do kraja i čeka nas još nekoliko teških utakmica, te Kup Ružice Meglaj Rimac.”

Za kraj, Vaše mišljenje o smanjenju lige?
“Mislim da je smanjenje lige dobra stvar, jer jednostavno nemamo toliko kvalitete za ligu 12. U ligi 10 će biti dosta izjednačenijih utakmica i dat će natjecanju veću zanimljivost. Samim tim bi mogla biti i veća zainteresiranost i bolji razvoj igračica.”

Zahvaljujemo treneru Medveščaka na uvijek korektnom razgovoru, ali i radosnom napomenom da se na portal Crošarka ponovno vraća više sadržaja hrvatske ženske košarke.

Related Articles