Video: Briljantni Pilepić u završnici sezone

Array

Fran Pilepić je na početku ove sezone prešao iz Širokog u redove španjolskog Bilbaa. Već je u regionalnoj ligi dokazao kako je odličan šuter, ali pravu priliku u Baskiji na početku nije dobio. Na bekovskim pozicijama primat su imali Vasileiadis, Zizis i Grimau.

Riječanin je svoje šanse koristio dobro, ali tih šansi je bilo na kapaljku. Minutaža nije bila adekvatna, a šuterima uvijek treba vremena da pokažu sve što znaju i da uđu u pravi ritam.

Pilepić je strpljivo čekao na svojih pet minuta. Pred sam kraj regularnog dijela dobio je priliku i opravdao povjerenje trenera. Tako je Caji zabio 19 poena, Zaragozi 30 uz 100% šuta za dva (4/4), 71% šuta za tri ( 5/7) i 100% za jedan ( 7/7), a posljednja momčad koja je stradala je ekipa Cajasola kojoj je zabio 17 poena, sve iz igre i bez promašaja.

Kako se kaže dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Tako je slučaj i ovdje, ozljedom već spominjanog Grka Vasileiadisa, Pilepić je dočekao svoju priliku i definitivno je iskoristio. Nadamo se da je i Katsikaris napokon shvatio kakvog igrača ima u rosteru.

Pred nama je još španjolsko doigravanje u koje će Bilbao sa 5-tog mjesta , ali i prvenstvo u Sloveniji, a u Pilepiću sigurno imamo legitimnog kendidata za poziciju dvojke. Prvog šutera kakav već dugo nedostaje našoj reprezentaciji.

Related Articles