Brojni oproštaji nakon Eurobasketa

Array

Ovaj Eurobasket je posljednji u ovom desetljeću, a nakon njega mnoge će se ikone umiroviti ili možda privremeno napustiti reprezentacije. Tako ovih dana svjedočimo brojnim oproštajima igrača i trenera.

Bogdan Tanjević više nije izbornik Crne Gore. Ne samo to već odlazi u trenersku mirovinu. U svojoj bogatoj karijeri može se pohvaliti osvojenim Eurobasketom 1999. s Jugoslavijom, svjetskim srebrom s Turskom 2010. te Euroligom sa sarajevskom Bosnom daleke 1979.

Upitan je nastavak reprezentativne karijere za 30-godišnjeg talijanskog kapetana Luigija Datomea. Kako sam kaže reprezentacija mu je uvijek bila čast, no nakon 17 godina igranja misli da zaslužuje odmor. Igrač Fenera neće prisustvovati u kvalifikacijama za Svjetsko Prvenstvo 2019. (kao vjerojatno većina euroligaških igrača) u kojima su nam baš Talijani protivnici u skupini.

Isto tako zvijezda grčke košarke, Georgios Printezis kojem su već 32 godine, misli kako njegovo tijelo više neće moći pratiti ubitačan ritam koji nameće Euroliga. Grčko prvenstvo završava sredinom lipnja tako da ne bi mogao više imati ni mjesec dana odmora nakon 60-70 utakmica u sezoni što je gotovo pa nemoguće za već veterana. Također govori kako NBA igrači imaju privilegiju odmora nekoliko mjeseci dok je u Europi sve utrpano u gust raspored.

Što se tiče Grka dodajmo kako su u potrazi za novim izbornikom jer je nakon samo jednog ljeta otišao Kostas Missas. Kao nasljednici se najviše spominju dosadašnji izbornik U-20 reprezentacije Ilias Papatheodorou te trener PAOK-a Soulis Markopoulos.

Za kraj ovih oproštajnih priča recimo kako se nakon Zaze Pachulie od Gruzijske nacionalne vrste oprostio i 31- godišnji Viktor Sanikidze.

Related Articles