Bruno Čelebija novo pojačanje Slavonskog Broda

Array

Slavonski Brod nastavlja pojačavati roster uoči početka Lige za ostanak, u kojoj će pokušati nadoknaditi zaostatak od dvije pobjede za najvećim konkurentima, ne bi li tako izbjegao posljednje mjesto, koje vodi u dodatne kvalifikacije za popunu A1 lige.

Novo ime u momčadi je 27-godišnji Brođanin Bruno Čelebija, koji je sezonu proveo u A2 ligašu Rekord Timu iz Oriovca, gdje je zabilježio prosječan učinak od 28.6 koševa po utakmici i tako postao najbolji strijelac A2 lige Istok.

Čelebija je visok 204 centimetara i popunjava poziciju krilnog centra, mjesto koje je Brođanima ostalo upražnjeno još u jesenskom dijelu sezone, kada su momčad napustili Slaven Soldo i Goran Fodor.

Čelebija će tako postati 19. igrač ove sezone, koji će za Brođane zabilježiti minute u hrvatskoj A1 ligi. Ipak, klub iz Slavonskog Broda još uvijek nije srušio svoj rekord iz prethodnih godina. Naime, prošle sezone za Brođane su u službenim utakmicama nastupila čak 23 igrača. Slijedi sezona 2011./2012. s 20 igrača u momčadi, dok je na četvrtom mjestu sezona 2010./2011., u kojoj je nastup u A1 ligi zabilježilo 18 igrača.

Liga za ostanak za Brođane započinje u subotu 5. travnja, kada će u dvorani Vijuš gostovati momčad Zaboka.

Related Articles