Borovo: Najbolji poslijeratni košarkaški uspjeh

Array

Košarkaški klub Borovo Vukovar novi je prvak A2 košarkaške lige Istok i to nakon svoje tek prve sezone u ovom rangu natjecanja. Kao prvaci stekli su pravo nastupa u kvalifikacijama za popunu A1 lige pa je tim povodom čelništvo kluba održalo konferenciju za novinare.

Predsjednik kluba Đorđe Čurčić istaknuo je da je ovo najveći košarkaški uspjeh u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednjih 15-tak godina, dok je trener Damir Voloder rekao da, iako su debitanti u ovom krugu kvalifikacija, imaju dobar motiv za pobjedu i želju za dokazivanjem. Naglasio je da će cijela ekipa dati sve od sebe i da nikome neće biti lagan protivnik. S obzirom na žestok ritam utakmica u kvalifikacijama, Voloder se nada da će igrače poslužiti dobro zdravlje.

Klubovi imaju pravo iskoristiti mini prijelazni rok, u kojem mogu dovesti dvojicu novih igrača. Sad je već izvjesno da će redove Borova pojačati 214 centimetara visoki Dušan Bogdanović, koji je proteklu sezonu igrao u Dardi.

Ova je konferencija ujedno je bila i prigoda čelnicima kluba da naglase probleme s financiranjem. Predsjednik Čurčić pozvao je sve zainteresirane da se, sukladno svojim mogućnostima, uključe u financiranje Borova, a posebnu poruku uputio je vukovarskim gradskim vijećnicima, koji sutra raspravljaju o usvajanju gradskoga proračuna za 2014. godinu. Naglašava da ovaj klub ima tradiciju dugu 40 godina i da svojim sjajnim rezultatima značajno doprinosi promociji Vukovara.

Košarkaši Borova kvalifikacije za popunu A1 lige započinju u subotu 5. travnja na gostovanju u Kaštel Sućurcu protiv momčadi Kaštela Ribole, dok će tri dana poslije u Vukovaru dočekati ekipu Gorice.

Related Articles