Budućnost je osvojila ABA ligu!

Array

Budućnost je prvak ABA lige! Podgorička momčad je bila bolja u četiri utakmice. Gordić i Ivanović su se pokazali ključnima, a Aleksandar Džikić je potpuno pročitao sve poteze Dušana Alimpijevića.

Budućnost – Crvena Zvezda 77:73 (22:15,14:23,24:19,17:16)

(Gordić 18, Ivanović 17, Barović 14 ; Rochestie 14, Omić 12)

 

Nakon početnog ispitivanja snaga domaćini prvi dolaze do značajnijeg vodstva. Gordić i Šehović postavili su 16:9, ali ubrzo su se razbudili Beograđani i vratili utakmicu u egal.

Izlaskom Gordića Budućnost je ostala bez napadačkog ritma, a pritom je došlo i do malog energetskog pada. Na poluvrijeme se odlazi s plus dva za Zvezdu.
Govor tijela domaćih igrača bio je loš i na početku nastavka. Omić donosi plus osam gostima. Morača je na kratko utihnula, ali pomalo brzopleto Beograđani reagiraju u sljedećih nekoliko napada i odlični Gordić režira veliki povratak Budućnosti. Domaćini prelaze u vodstvo na ulasku u zadnjih deset minuta.
Gordić i Popović vode domaće do plus pet šest minuta prije kraja. Obje momčadi su ušle u bonus, Zvezda se vraća potpuno u egal 90 sekundi prije kraja.
Dobrić tricom donosi plus dva Zvezdi pa Džikić reagira minutom odmora. Slijedi još jedna dramatična završnica.
Griješi Rochestie pa Ivanović polaže u kontri za 72:70, a zatim Ivanović preko Omića pogađa dvicu nakon Lazićevog kompliciranja za 74:70 na 28 sekundi prije kraja.
Ennis promašuje brzu tricu i završava utakmicu petim prekršajem nad Gibsonom koji pogađa jedno bacanje. Davidovac promašuje tricu i tu je priči kraj.
Budućnost je u Euroligi!

Related Articles