Budućnost prekinula niz Crvene zvezde

Array

U dvorani Morača pred otprilike 4.000 tisuće gledatelja snage su odmjerili domaća Budućnost i gostujuća ekipa Crvene zvezde.

Bolje je utakmicu otvorila Zvezda koja je imala inicijativu na samom početku. Brzo se Budućnost probudila i napravila seriju 11-2 koja ih je odvela i na prvu značajniju prednost. Najveće probleme tijekom cijelog prvog poluvremena Zvezdi je radio Amerikanac Gerald Lee koji je izluđivao visoke igrače gostiju. Pred kraj četvrtine ušao je i mladi Nikola Ivanović. Budućnost je na prvi odmor otišla s prednošću od četiri poena.

Dobro su domaći otvorili drugu četvrtinu, igrali su čvrsto u obrani i sjajno zaustavili Zvezdinu unutrašnju igru. Tricom Marka Popovića otišli su na plus 7, a trener Vukoičić zove time-out i Zvezda se budi. Istrčavaju dvije kontre koje završavaju Rakočević i Savović. Mini-seriju ovaj puta prekida domaći trener Dejan Radonjić koji zove svoju minutu odmora, a nakon njega domaći igrači izlaze kao preporođeni. Odigrali su do kraja odličnu obranu i dobar napad. Rezultat na poluvremenu bio je 38:26.

Dobra igra Budućnosti nastavila se odmah po početku drugog poluvremena. Brzo su se domaći igrači odlijepili na značajniju razliku i dobrom igrom u obrani i kontrolom skoka nisu dopuštali Crvenoj zvezdi da razvije svoju igru. Činjenica da su jednu od najboljih napadačkih momčadi sveli na svega 36 koševa (u prve tri četvrtine) govori koliko su bili angažirani i koncentrirani.

U četvrtoj četvrtini Zvezda je napokon zaigrala prepoznatljivo i preko Rakočevića i Simonovića uspjela malo smanjiti razliku. Na samo minus 8 došli su minutu prije kraja, ali nije bilo vremena za nešto više. Utakmica je završila 72:63 i tako je Budućnost upisala vrlo vrijednu pobjedu.

Serija Zvezde od 10 utakmica bez poraza došla je do kraja. Beograđani u sljedećem kolu igraju protiv Radničkog dok Budućnost ide u goste Union Olimpiji.

Related Articles