Butorac: Nemamo što izgubiti, možemo opet pobijediti Cibonu!

Array

Sutra nas očekuje prvi polufinalni ogled prvenstva Hrvatske gdje će se u Draženovom domu sastati Cibona i šibenski Jolly JBŠ. Cibosi su izborili prvo mjesto i prednost domaćeg terena tijesnom pobjedom nad Cedevitom i doveli se u najbolji položaj pred polufinalnu i eventualno finalnu seriju.

Što se tiče šibenske momčadi, za nju bi se moglo reći da su hit ovogodišnje lige za prvaka. Iznenadili su mnoge četvrtim mjestom uz skalpove velikima (Cibona, Zadar). Njihov cilj je ostvaren i mogu biti posebno opasni jer nemaju što izgubiti i sav pritisak je na Ciboni.

Igra se na dvije pobjede i Bankari će svakako imati nešto za reći u tim ogledima. Prije utakmica sezone, svoje viđenje pred prvi susret dao je Dino Butorac, bek Šibenčana:

Dino, kakva je atmosfera u momčadi pred važne oglede s Cibonom?

“Atmosfera u momčadi je odlična. Ponajprije jer smo odradili odličnu sezonu, a i u ligi za prvaka smo pobijedili velike ekipe poput Cibone i Zadra i tako se napunili samopouzdanjem. Mislim da smo svakom utakmicom sve bolji te rastemo kao momčad.”

Kakvo je zdravlje u momčadi?

“Bilo je nekih sitnih ozljeda, ali za ovako važnu utakmicu s Cibonom bi trebali biti svi spremni.”

Pobijedili ste nedavno u Draženovom Domu. Možete li ponoviti takav podvig?

“Mislim da možemo jer smo to već napravili, a uz to na Ciboni je veći pritisak, oni su favoriti. Polufinale ipak nije kao i druge utakmice do sada. Naravno, dat ćemo sve od sebe pa što bude. Ovo je prva utakmica i sve je moguće u seriji.”

Koga smatrate najopasnijim kod Cibone?

“Teško tu nekoga možemo izdvojiti jer uvijek netko drugi može iskočiti. Cibona je jak kolektiv, ali svakako najviše pozornosti treba obratiti na Strawberryja, Blassingamea i Žižića.”

I nevezano za utakmicu, kako ste zadovoljni ovosezonskim rezultatom kluba?

“Potajno smo se nadali da možemo izboriti ABA ligu s trećim mjestom, no falilo je i malo sreće. Bez obzira na to, mislim da smo odradili odličnu sezonu, posebno ligu za prvaka.”

Slažemo se s Dinom, sve je moguće. Iako, trebat će odraditi jaku obrambenu utakmicu ukoliko misle išta izvući protiv jačeg protivnika. Pokazali su već da su u stanju iznenaditi, no to ćemo vidjeti sutra u Zagrebu.

Related Articles