Čačić: Dokazale smo da se možemo nositi sa svim klubovima u Europi

Array

Nakon prve povijesne pobjede košarkašica Novog Zagreba u petom kolu Eurolige gdje je savladana ekipa Mondevillea iz Francuske rezultatom 82:60 donosimo vam reakcije s parketa dvorane u Trnskom.

U redovima Novog Zagreba najefikasnija igračica je bila Matea Vrdoljak koja je o utakmici rekla: “Kao što sam rekla i prije utakmice protiv Mondevilla da igramo vrlo dobro, to smo dokazali i na samoj utakmici, samo nam je trebala jedna pobjeda da zaista vjerujemo da se možemo nositi s europskim ekipama. Drago mi je što je to bilo jučer,na našem terenu iako sam sigurna da smo prvu pobjedu mogli imati već i prije”, smatra Vrdoljak koja je na utakmici postigla 20 poena te dva skoka i dvije asistencije.

“Igrali smo jako dobro u obrani, poslužio nas je šut i mislim da se tu otvorila šansa za pobjedom koju smo kasnije i iskoristili. Odigrali smo jako dobro timski, što je vrlo bitno u ovako velikim utakmicama. Sada tek možemo žaliti za utakmicama koje smo ‘tijesno’ izgubili, ali eto imamo još dobrih šansi i prilika za to. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i dalje jer vjerujem da to možemo s obzirom na kvalitetu naših igrača“, završila je Matea.

Njoj odmah uz bok je bila i Mirna Mazić koja je postigla 15 poena i uhvatila šest skokova a za Crošarku je kazala: “Svi smo jako sretni zbog prve povijesne pobjede našeg kluba. Cijela ekipa je odlično odigrala i u napadu, ali pogotovo u obrani što smatram da je bilo ključno za ovako visoku pobjedu. Jedan od razloga tako dobre obrane je što smo se odlično pripremili za njihove napade. Znali smo kako da branimo svaku situaciju i što je najvažnije igrali smo timsku obranu s odličnim rotacijama i dobrim skokom. Želim čestitati svojim suigračicama i trenerima na odlično odrađenom poslu.”

WNBA pojačanje koje je posljednje pristiglo u Novi Zagreb Leilani Mitchell jučer je napokon pokazala zašto je dovedena u klub i nakon utakmice je bilo vidljivo veselje na njenom licu te je izjavila: “Ova pobjeda je nastavak posljednjih nekoliko treninga. Radili smo  jako žestoko ovaj tjedan. Pogotovo obranu. Danas se sve spojilo. Bio je dobar osjećaj igrati. Napomenimo da je Mitchell 11 poena te po 3 asistencije i skoka.

Jedna od igračica koja nije startala u petorci a svoju minutažu je iskoristila na najbolji mogući način bila je Ana Čačić. Ana je o utakmici rekla: “Odigrale smo odličnu utakmicu u kojoj nije bilo puno oscilacija i gdje smo od prve do zadnje minute imale kontrolu nad cijelom utakmicom. Kvalitetnom i kolektivnom igrom cijele ekipe ostvarile smo prvu, željno iščekivanu pobjedu. Vjerujem da ćemo s dobrim radom na treninzima i dobrom igrom u PH sigurno ostvariti još pobjeda u Euroligi. Trebala nam je ova pobjeda da dokažemo same sebi da se možemo nositi sa svim klubovima u Europi, tako da vjerujem da ćemo sada s još više želje, snage i uzleta krenuti u iduće utakmice, i naravno, nove pobjede.”

Related Articles