“Ćakula” s navijačima na Višnjiku

Array

Danas u 16:00 u press centru na Zadarskom Višnjiku održan je razgovor između navijača i predstavnika NO KK Zadra. Pionirski je ovo događaj za hrvatsku košarku organiziran gdje drugdje nego u Zadru, najkošarkaškijem gradu u Hrvatskoj.

UN Tornado Zadar bio je organizator ovog susreta u kojem su sudjelovali navijači, zajedno s članovima nadzornog odbora i voditeljom marketinga. Tomislav Fain i Marin Gulan predstavnici su Tornada u NO koji su sudjelovali, a pridružili su im se predsjednik NO Ivan Mijolović te novi voditelj marketinga KK Zadra, Ivan Ištuk. Bila je ovo prilika da se postave pitanja predstavnicima Kluba za što veću transparentnost i bolje funkcioniranje istoga.

KK Zadar je već godinama najgledaniji dvoranski sportski klub u Hrvatskoj, dok u regiji, točnije u ABA ligi, drži treće mjesto na ljestvici posjećenosti. Zadarska zajednica diše košarku, a ovakva inicijativa približava obične navijače klubu, čini ga transparentnijim i zasigurno je hvale vrijedna.

Crošarka je bila jedini predstavnik medija na ovom produktivnom razgovoru, koji je trajao nešto više od sat i trideset minuta. U kratkoj prezentaciji Marin Gulan, član nadzornog odbora prezentirao je rezultate ostvarene za vrijeme novog mandata NO zajedno s nekim budućim ciljevima i idejama. Iza toga je usljedio vrlo produktivan dijalog između simpatizera kluba i članova NO.

Razgovaralo se o mnogim temama, od transparentnosti vezanih uz financije kluba, do novih ideja poput izgradnje doma i restorana za omladinski pogon KK Zadra. Predstavnici su usvojili neke ideje, poput objave službenih podataka o posjećenosti utakmica, određenim financijskim izvješćima te regulacijama vezanih za navijače koji iregularno prisustvuju utakmicama. Također, pričalo se uspostavi novog Youtube kanala, intenzivnijem marketingu i brendiranju samog kluba. Sve u svemu jako zanimljiv dijalog s puno entuzijazma s obje strane.

Predsjednik NO-a Ivan Mijolović pohvalio je inicijativu udruge navijača i zahvalio se predstavniku Tornada Vici Gendi. Zaželio je da ovo postane tradicija, jer je u interesu kluba približiti se navijačima i uključiti ih za što bolje poslovanje i transparentnost.

Lijepa je ovo priča iz Zadra i pravi smjer za hrvatsku košarku, Zadrani su još jednom pokazali zašto ih se naziva najvećim košarkaškim zaljubljenicima i time opravdali svoju reputaciju. Nadamo se da će ovakvih događaja u budućnosti biti sve više i kako će i ostali klubovi s pravom navijačkom bazom prihvatiti ovakvu ideju.

 

Related Articles