Euforija u Zadru, Luka Žorić potpisao do kraja sezone

Array

Luka Žorić, rođeni Zadranin, napokon se vratio korijenima. Potpisao je danas ugovor za dalmatinskog velikana, KK Zadar.

17 dugih godina je prošlo otkad je Žorić igrao u Zadru, ali u manje poznatom zadarskom klubu, Boriku. Žorić je sad već iskusni lisac s 34 godine na svojim leđima. Prošle sezone nastupao je za Cibonu u kojoj je igrao odlično, pa je na kraju sezone proglašen MVP-em ABA lige. Spominjalo se  ovu jesen puno destinacija, od povratka u Šibenik do odlaska na daleki istok, srce ga je na kraju odvuklo u rodni Zadar.

Zadrani su s oduševljenjem dočekali ovu vijest, dugo godina se pričalo o njegovom povratku u rodni grad i mogućnostima kluba s njime u rosteru. Zadar će s ovakvim pojačanjem puno ozbiljnije konkurirati za domaće titule ove sezone, ali i pružiti odličan otpor i na regionalnom planu.

Zaigrati će Žorić u idućem kolu ABA lige protiv Ljubljanske Olimpije 4. siječnja.

Zadar je trenutno na drugom mjestu HT Premijer lige, a u ABA ligi dijeli zadnje mjesto s još tri momčadi. S novopridošlim pojačanjima Zadar je u potpunosti popunio roster i definitivno će biti zanimljivo gledati utakmice dalmatinskog kluba.

Zadrani imaju slatke brige i na papiru najbolji roster u zadnjih par sezona. Luka Žorić i Vladimir Dašić, bivši euroligaši na visokim pozicijama, monstruozni Luka Božić na krilnoj poziciji i dva amerikanca na vanjskim pozicijama. Sjajni Ante Nazor ima zadatak izvući najviše od ove momčadi, mi se možemo samo nadati kompetitivnoj košarci i punim dvoranama. Sve u svemu odlične vijesti iz Zadra.

 

Related Articles