Campazzo odveo Real do prve titule u sezoni

Array

Tek što je Svjetsko prvenstvo u Kini završilo, svjetski doprvak s Argentinom, Facundo Campazzo, došao je do prvog trofeja s Real Madridom za sezonu 2019./2020. Sa 16 poena i ključnom tricom u završnici Campazzo je upravo bio ključno ime u finalu španjolskog superkupa u kojem je kraljevski klub slavio protiv Barcelone s rezultatom 89:79.

Zanimljivo, Real je imao čak 19 poena prednosti i izgledalo je da će pobjeda biti rutinska. No, Barca predvođena novim pojačanjem, Brandonom Daviesom, smanjuje zaostatak i opasno se približava na minus pet (84:79) samo dvije minute prije kraja. Deficit se ipak pokazao prevelikim iako je Davies utakmicu završio na 23 poena, a na drugoj strani se ključnim pokazao upravo Campazzo koji u sljedećem napadu pogađa ključnu tricu.

Barceloni je ponestalo vremena i snage za preokretom pa je Real pred domaćom publikom došao do prvog ovosezonskog trofeja. Osim Campazza dobru partiju odigrali su i Jordan Mickey s 10 poena i sedam skokova i Rudy Fernandez koji je također upisao 10 poena uz četiri uhvaćene lopte.

Na drugoj strani je Mirotić završio utakmicu s 14 poena i šest skokova, a Malcolm Delaney i Cory Higgins ubacili su po poen manje.

Ante Tomić je za 14 minuta igre stigao upisati četiri poena i četiri skoka.

Related Articles