#234 Rađa:"Larkin neće igrati za Hrvatsku" | Crosarka.com #234

Rađa:”Larkin neće igrati za Hrvatsku”

Glasno je odjeknula izjava Shanea Larkina da želi igrati za Hrvatsku, no čini se da od toga neće biti ništa.

  Košarkaš Anadolu Efesa Shane Larkin izrazio je želju da nosi hrvatski dres, ali snove mu je ‘srušio’ predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa.

Zar vam ja sličim na nekoga tko iz dana u dan mijenja mišljenje? Već sam više puta rekao da nećemo dovoditi strance u reprezentaciju jer to nije u interesu hrvatske košarke. I dalje stojim pri tome – rekao je Rađa za 24sata.

Klubovi moraju početi raditi i stvarati igrače, ne može se očekivati od reprezentacije da podiže košarku, to moraju klubovi raditi. Razumijem da klub uzme jednog ili dva stranca kako bi podigao kvalitetu treninga i igre, kako bi pomogao domaćim igračima da sazriju, ali ovi strance koje mi dovodimo nisu kvalitetni. To je besmisleno. Ne želim da u Hrvatskoj igraju “Votsoni” i “Džonsoni”. Slovenija je uzela Anthonyja Randolpha iz Reala i postala je prvak Europe, no što joj je to donijelo na klupskoj razini? Baš ništa. Pogledajte finale ABA lige, Crvena zvezda i Budućnost su igrali s po pet stranaca.

Nama angažman stranca ne donosi ništa, a kad bismo se i odlučili na angažman stranca, postoje zemlje koje imaju više novca i one bi sigurno doveli puno bolje strance od nas – zaključio je Rađa.