ČAVLOVIĆ VIŠE NIJE SAM: CIBONA VRATILA RADNU ZAJEDNICU NA POSAO I ZAPOČELA TRENINGE

Košarkaši Cibone su se vratili treninzima u Draženov dom.

U narednom će periodu trenirati 13 igrača koji će biti raspoređeni u 3 grupe koje se neće međusobno susretati. Trener Velić je po povratku iz Bosne i Hercegovine obavezan provesti 14 dana u samoizolaciji, pa su vođenje treninga preuzeli pomoćni trener Bariša Krasić i kondicijski trener Ivan Antunović.

Uz mladog Roka Prkačina koji je otprije u prvom sastavu, treninzima će biti priključeno još sedam mladih igrača.

Bariša Krasić, pomoćni trener:

Nakon pedesetak dana bez treninga jedva smo se čekali vratiti radu i treninzima. Ovdje imamo jako dobre uvjete za održati treninge prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Radit ćemo u 3 grupe. Igrači koji su u različitim grupama se zapravo neće ni viđati. Ova je pauza očekivano ostavila traga na igračima koji su malo fizički pali, no to je sasvim normalno. Vidi se da su svi radili i da su se pridržavali plana i programa kojeg su dobili. Sad ćemo ovaj period raditi prvenstveno na individualnoj tehnici i podizanju snage i kondicijske pripremljenosti.

Ivan Antunović, kondicijski trener:

Igrači su ovaj period radili po našim napucima i to najviše različite vježbe snage tako da tu nemamo problema već više po pitanju aerobnih kapaciteta. Trebat će nam 10-15 dana da se vrate u neku optimalnu formu.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

Dečki se vraćaju treninzima, trenera još uvijek nema. Kakav je plan što se tiče treninga?

Trener je na putu i kako dolazi iz druge države morat će se držati 14 dana samoizolacije, ali pomoćni treneri su konstantno s njim u kontaktu tako da znaju što im je raditi. S obzirom da su ovdje ostali igrači koji imaju ugovor još iduće sezone i da imamo dosta mladih igrača koji se priključuju, njih čak sedam, mi se nećemo voditi time što nema utakmica. Njima je potreban trening i radit će najmanje do 1. srpnja. To će im biti i dobra prilika da poprave neke stvari koje im nedostaju pa da u sljedeću sezonu uđu što spremniji. 

Bilo je govora kako će se s nekim igračima pričati oko obnove ugovora, kakva je situacija s tim i sa zaposlenicima koji su ostali bez ugovora?

Zaposlenici su još u četvrtak vraćeni na posao. Poništeni su im raskidi ugovora kao da se ništa nije dogodilo. Nastavljamo dalje i drago mi je da smo to uspjeli rješiti, da smo se okupili i nastavljamo raditi svoj posao. Što se tiče razgovora s igračima oko ugovora, ovdje su sad neki koji imaju ugovore, a s ostalim ćemo pričati u nekom trenutku kada budemo imali definiran budžet za iduću sezonu. Zanimljivo je da je dosta njih s kojima smo raskinuli ugovor ili im ugovor ističe zamolilo da treniraju s nama, što smo naravno i odobrili. Očekujemo i Novačića koji je rekao kako jedva čeka da dođe i počne trenirati.

Što je s Marinom Rozićem, rekli ste kako još uvijek razgovarate s njim i kako još uvijek nije donio konačnu odluku o nastavku karijere?

Rekao bi da su možda i novinari ubrzali tu priču. Nije ni on još siguran što bi, dobro se osjeća, vidjeli ste kako je dobro izgledao u zadnjim utakmicama. Odluka je na njemu, ali mislim da bi imao još što za reći!

Popis igrača:

Ivan Novačić, Roko Prkačin, Filip Bundović, Krešimir Ljubičić, Mate Vucić, Marko Ramljak,  Danko Branković, Vito Porobić, Lovro Gnjidić, Sandro Rašić, Filip Paponja, Hrvoje Majcunić, Lukša Buljević.

Related Articles