Cedevita došla do nove uvjerljive pobjede

Array

Nastavljaju se košarka događanja u regionalnoj ligi. Nakon pobjede protiv Albe Cedevita je gostovala kod FMP-a, znalo se da neće biti lagano jer je FMP ozbiljna i dobra ekipa. No, Vitamini su u odličnoj formi te su se bez problema razračunali sa Srpskom momčadi. Vodili su Vitamini cijelo vrijeme te su na kraju slavili rezultatom 95:81.


ABA liga, 7. kolo, 17. studeni

FMP – Cedevita 81:95 (16:25, 19:22, 19:26, 27:22)

(Apić 25(10sk), Reath 13 – Stipanović 21(13sk), Cook 20(8sk)


Dobar početak Vitamina koji su odmah na početku pokazali kako su FMP shvatili ozbiljno. Na samom početku utakmice je štekao šut, ali zato je ispod koša bio Stipanović koji je bio enigma za Apića i unutarnju liniju FMP- a. Upravo je spomenuti Apić najjače oružje Srpske momčadi, a to je i u ovoj utakmici pokazao. No, nažalost za njega nitko mu se drugo nije pridružio te je upravo zbog toga Zagrebačka momčad brzom igrom, s puno dodira i dodavanja došla do najvećih 18 poena razlike. Nažalost u drugoj četvrtini FMP je ubrzao ritam i pretrčao Cedevitu te se tako vratio u utakmicu. Ipak unatoč tome uspjeli su Vitamini na odmor otići sa solidnom prednošću.

Treća četvrtina je bila ta u kojoj se sve riješila ponajviše zaslugom Benitea koji nije mogao promašiti tricu. Počeo je u tom trenutku pravi festival trica. Počeli su trice zabijati Cook, Bell, pa i Ramljak jednu. Sa svih strana su sijevale trice te je Cedevita praktički prelomila utakmicu. U zadnjoj četvrtini igrala se revijalna utakmica bez previše povezane igre. Cedevita je zatvorila utakmicu na pravi način te je ponovno pokazala kako se vratila na pravu stazu. Čini se da je Rimac pohvatao konce na pravi način.

 

Related Articles