Cedevita 2 sekunde prije kraja osigurala finale

Array

Peta utakmica polufinala HT Premijer lige odigrana je pred čak 8000 gledatelja na Višnjiku, a u njoj smo dobili drugog finalista kojeg u finalu čeka Cibona.

Zadar je ušao furiozno u utakmicu i poveo 11:2, Cedevita je muku mučila sa skokom, a Stipanović je ubacio samo jedno od četiri slobodna bacanja u tom periodu. Nakon prvih deset minuta rezultat je bio 20:13 za Zadar.

Drugih deset minuta otvara Bašić tricom s 8 metara, a seriju Zadra novom tricom nastavlja Vuković za vodstvo od 26:13. Cedevita zatim zove timeout nakon kojeg Krušlin ubacuje tricu. Sjajnu dionicu pružio je Dašić koji je ubačajima s linije slobodnih bacanja odveo domaćine do 30:20 vodstva. Do kraja poluvremena igralo se koš za koš, a Zadrani su na veliki odmor otišli s prednošću od +7.

U drugo poluvrijeme Zadrani ponovno kreću odlučno i koševima Marića, Božića i Dašića ponovno odlaze na dvoznamenkastu prednost 44:32. Cedevitu u život vraća odlični Cobbs, a bitno je napomenuti da je Zadar tada već imao 15 izgubljenih lopti. Nakon 30 minuta igre rezultat je bio 55:53 za Zadar.

Zadnjih 10 minuta utakmice donijelo je pravu dramu. Luka Žorić polaganjem pa Dašić tricom odvajaju Zadar na 60:55.
Rimac je pozvao time-out, 7 minuta je do kraja na semaforu. S druge strane Žorić zakucava pa Pullen uzvraća svojom prvom tricom, a napad kasnije i polaganjem.
Tri i pol minute prije kraja rezultat je 64:64.
Strašno skaču Zadrani 36 skokova naspram Cedevitinih 24.
Edo Murić stavlja svoju tricu i Cedevita vodi po prvi puta na utakmici 65:67 u 38. minuti.
Žorić gubi loptu, Krušlin promašuje za tri, ali Stipanović skače i polaže za 65:69.
Žorić bacanjima dovodi Zadar u vodstvo 71:69 16 sekundi do kraja. Cedevita ulazi u zadnji napad, Cobbs dodaje za Pullena koji sa 9 metara ubacuje tricu i odvodi Cedevitu u finale.

Krajnji rezultat bio je 71:72 za Cedevitu.

Najbolji pojedinci kod pobjednika bili Justin Cobbs s 22 poena uz 6 skokova, dok je Stipanović ubacio 16 poena.

Kod Zadra je najbolji bio Dašić s 20 poena.

Finale prvenstva Hrvatske igra se na četiri pobjede, a prva utakmica na rasporedu je u srijedu.

Related Articles