Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Cedevita danas kod Bešiktaša

  Danas u 19 sati Cedevita gostuje u Turskoj kod vodećeg Bešiktaša u skupini P Eurokupa, od kojeg su poraženi u tijesnoj završnici prošlog tjedna u Zagrebu. Prijenos utakmice možete pratiti na HRT 2.

  - Advertisement -

  Bešiktaš je jedini u skupini bez poraza, s tri pobjede iz isto toliko susreta. Cedevita, Lyetuvos Rytas i Zaragoza imaju jednu pobjedu i dva poraza pa tako niti današnji poraz nebi bio sudbonosan za “vitamine”, ali bi im za prolazak dalje tada bile potrebne obje pobjede iz posljednja dva susreta.

  Najavu ovog susreta dali su trener Jasmin Repeša i kapetan momčadi, Marino Baždarić. Prvi je riječ dobio trener:

  Ostalo je malo utakmica. Svega tri. Mi smo u egalu izgubili dvije utakmice doma i sada nam je svaka eliminacijska. To nam je i, da tako kažem, velika prilika da povratimo što smo izgubili. Sigurno nas čeka teška utakmica protiv protivnika koji je dobio sva tri susreta. Međutim, optimist sam. Pripremili smo dobro utakmicu i idemo zaista dati sve od sebe.

  Repeša je dao odgovor i na to da li je momčad u krizi jer su doživjeli tri poraza u posljednje četiri utakmice.

  Mislim da ti porazi koje smo doživjeli u utakmicama u egalu (Lietuvos Rytas i Bešiktaš; op.a.), odnosno kad smo u obje utakmice imali zadnji šut, sigurno utječu dobrim dijelom na mentalni sklop ekipe i igrača. Moja je obaveza da to povratimo i da izgledamo bolje, kao ekipa s puno više samopouzdanja koja je odlučnija, odgovornija i sve ono što treba da bi se pobjeđivalo. Na to se nadovezao poraz s Cibonom, koji je bio dosta bolan. Sigurno smo u jednoj situaciji gdje moramo pokazati sami sebi da možemo, hoćemo i da smo jedna prava momčad kako bi se što prije vratili na pobjednički niz.

  Kapetan Baždarić zna što treba napraviti za povratak na pobjedničke staze:

  Već neko vrijeme svojim suigračima ponavljam da nam način igre kojim smo igrali protiv Cibone neće donijeti puno dobroga. Moramo se okrenuti sebi i ekipi da igramo puno više kao momčad, a manje kao individue jer nas to neće dovesti nigdje. Mislim da nismo zaboravili igrati i nadam se da ćemo to u narednim utakmicama i pokazati.

  Za nas je ta utakmica bitna nakon ovih događanja u zadnjih deset dana, kad smo rezultatski pali. Ne volim kad su ekipe u kojima igram predugo u negativnom nizu i valja se što prije vratiti na pobjedničke staze. Sigurno da protiv Bešiktaša neće biti lako. Vidjeli smo u zagrebačkoj utakmici da su stvarno jedna vrhunska ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Vidjeli smo istako tako da možemo igrati s njima i da smo par puta bili u situaciji da prelomimo utakmicu pa nismo. Tako da svakako nismo tamo bez šansi. 

  Cedeviti su u Zagrebu puno štete napravili šuteri Bešiktaša.

  To je uvijek tako. Kad dozvoliš protivniku da se razigra onda i puno igrača s manjom kvalitetom dođe do izražaja. Moramo puno čvršće izlaziti na njihove šutere, naravno u suradnji s visokim igračima, i ne dozvoliti da se razigraju i zabijaju puno šuteva kao što je to bilo u zagrebačkoj utakmici,  poručio je Baždarić za kraj.

  Cedevita će u ovoj utakmici biti standardno bez Marka Tomasa, a uz njega susret će propustiti i Josh Selby.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE