Cedevita danas protiv Bešiktaša

Array

Cedevita će večeras ugostiti Bešiktaš, jedinu momčad s dvije pobjede u grupi. Utakmica počinje u Domu sportova u 18 sati i 15 minuta, a biti će prenošena uživo i na HTV2.

Nakon poraza od Rytasa, Cedevita mora dobiti ovu utakmicu ako žele u drugi krug. Jasmin Repeša je prvi dao izjave uoči utakmice.

Oni u dvije utakmice imaju dvije pobjede i sigurno da su u boljoj poziciji nego mi i svi drugi. Još su svega četiri utakmice i ako se hoće ići dalje mora se dobivati. Specijalno doma. Nakon, pod navodnicima rečeno, prosute utakmice protiv Rytasa nemamo pravo na grešku i dva boda su nam neophodna ukoliko hoćemo u sljedeći krug.

Ne mora se pobijediti ništa. Mora se umrijet. Da se razumijemo, Cedevita nije pravljena ni da prođe prvi krug, a prošla je. Nije pravljena ni da osvoji Eurokup, no mi ćemo ići iz utakmice u utakmicu i svaku ćemo igrati da pobijedimo. Najbitnija je stvar da mladi igrači dobiju što više utakmica na najvišem nivou. Prema tome, igranje protiv dojučerašnjeg euroligaša i igranje protiv jakih ekipa sigurno je strašno bitno, ako hoćemo rasti pojedinačno i kao klub, rekao je strateg Cedevite.

Kako Repeša vidi tursku ekipu:

Oni su sjajna momčad, sjajno posložena na svim pozicijama. Izuzetno su iskusni s odličnim šuterima i čeka nas težak posao. Imaju dugu klupu i vanjske igrače koji su svi izuzetno jaki na lopti. Svi mogu sudjelovati u kreaciji. Sva trojica Amerikanaca u vanjskoj liniji su s odličnim šuterskim rangom, izuzev Perkinsa. Mada, i on može pogoditi, no svi drugi su sjajni šuteri. Tu objektivno prijeti najveća opasnost. Ekipa su koja dobro trči. U svakom segmentu puno igrača može na terenu povući loptu, dobro prevesti lopti, dobro prepoznati stanje na otvorenom terenu i što treba napraviti. Sigurno su ekipa koja može dati puno poena.

Utakmicu je za službene stranice kluba najavio i centar Milo Bilan, u nadi da će biti čim više gledatelja:

U slučaju poraza mi se nalazimo u teškoj situaciji jer bi izgubili dvije domaće utakmice. Ovo je veliki izazov za nas i veselimo se toj utakmici. Mislim da ćemo odigrati dobro. Moramo biti agresivni, igrati timski i onda možemo igrati sa svakim. Već vidim da je u zadnjim utakmicama bilo više gledatelja i nadam se da će ih biti i više. Mogu ih pozvati da dođu i pogledaju. Sigurno će biti dobra utakmica i nadam se da ćemo na kraju moći počastiti publiku.

Optimističan je i Luka Babić:

Protiv Rytasa je nedostajalo malo sreće i iskustva, ali vjerujem da ćemo dobiti Bešiktaš i da imamo snage za to. Bit će to jedna jako lijepa utakmica, koja je za nas veoma važna jer želimo proći dalje u osminu finala, što bi bilo vrlo dobro za našu mladu momčad. Vjerujem da to možemo i da ćemo odigrati kako znamo. Muški, agresivno i bolje nego protiv Rytasa.

Related Articles