Cedevita dominantnom igrom osvojila Dubrava kup

Naši klubovi su u zadnjim danima priprema. Uskoro nam započinje sezona. Prije ABA Superkupa koji započinje ovaj tjedan neki su klubovi odlučili igrati Dubrava kup. Od naših najjačih momčadi u njemu su sudjelovali Cedevita, Cibona i Šibenik. Bio je to uzbudljiv turnir s puno dobrih poteza, a na kraju su Vitamini vrlo lagano osvojili natjecanje iako su igrali u promiješanoj momčadi bez reprezentativaca.

Cedevita je vrlo lagano svladala Šibenik u polufinalu te su finalu raznesli s terena svojeg najvećeg rivala.

Na kraju je završilo 94:67 za hrvatskog prvaka. Cedevita je bila cijelo vrijeme u rezultatskom vodstvu te je pokazala neke jako dobre stvari u svojoj igri. Isto tako treba napomenuti da su se stranci jako dobro prilagodili te da možemo ove sezone očekivati dobre stvari u igri Vitamina. Naravno ovo je samo prijateljska utakmica te ću pričekati da prvo odigraju nekoliko ligaških utakmica prije nego što počnem davati velika nagađanja.

Što se tiče Vukova. Ovo nije izgledalo dobro. Nisu nikako uspjeli održati ritam s Cedevitom te se za sada čini kako im još fali dva do tri igrača kako bi mogli biti konkurentni i u ABA ligi, a i u domaćoj ligi.

U ovoj utakmici kod pobjednika najviše se iskazao Justin Cobbs s 19 poena i James Bell s 15 poena koji je ujedno proglašen MVP turnira. Kod Cibone najbolji je bio Rozić s 13 poena te Kraljević s isto toliko poena.