Kvalifikacije(SP): Hrvatska na amaterski način pokonila pobjedu Poljskoj

Array

Nevjerojatno! Jasno je da se može izgubiti od Litve koja ipak ima veliku kvalitetu, ali na ovakav način izgubiti od Poljaka je nedopustivo. Imali smo prije ove utakmice sve u svojim rukama, a sada ovisimo od rezultata drugih momčadi. Vodila je Hrvatska u prvom poluvremenu cijelo vrijeme, a onda potpuni krah, Poljaci dobili krila i na kraju slavili rezultatom 79:74


Kvalifikacije za SP, 17.9.2018

Poljska – Hrvatska 79:74 (21:21, 10:15, 23:22, 25:16)

(Waczynski 21, Hrycaniuk 14(9sk) – Bogdanović 22, Šarić 17)


U prvom poluvremenu je to još na nešto i ličilo. Znao se plan. Što više ulaziti u reket i pokušati postići lagane poene. Sve je to dobro, ali ništa se od toga nije radilo. Mogu na prste izbrojati dobro odigrane napade, a u obrani nismo branili dobro pick, nismo skok uspjeli skupiti. No, ipak smo uglavnom zahvaljujući Bogdanoviću imali vodstvo koje je doduše bilo vrlo malo.

I onda dolazimo do tog drugog dijela koje smo odigrali kao da smo skupina amatera, a ne profesionalnih košarkaša. Nije bilo nikakvog plana u igri, opet smo se previše pouzdali u poluozlijeđenog Bogdanovića te smo na kraju dopustili Poljacima da se priberu i oni su nas u tom trenutku samljeli. Od dolaska Anzulovića loše branimo pick i svaki pick and roll i pick and pop bi Poljskoj uspjelo. Razigrali su se njihovi tricaši, ali to nije uvjerilo naše igrače da bi bilo dobro pokoju tricu i zatvoriti, a ne da Waczynski u jednom trenutku izgleda kao Steph Curry. To pogotovo vrijedi za Simona kojem je spomenuti Poljak tri puta pobjegao. Nakon što je počeo igrati, domaćin je došao u prednost i nije dopustio našim igračima da preokrenu utakmicu. Uspjeli smo se vratiti na trenutak solo akcijama Bogdanovića, ali čim je on odlučio uposliti i druge igrače, Stipčević je na minutu do kraja bacio airball, a Simonu je lopta ispala iz ruke. Na kraju smo morali pokušati napraviti faul, ali ni to nam nije dobro išlo. Prvi puta je Bojan napravio nesportski prekršaj, a drugi put su nas Poljaci izigrali kao da igraju protiv limača.

U svakom slučaju vrlo skup, bolan i nepotreban poraz naših igrača koji sada ovise o svima samo ne o sebi.

Related Articles