Cedevita Junior dovela Josipa Batinića iz Širokog

Josip Batinić novi je igrač Cedevite Junior!

Josip je rođen 21.7.1999 u Mostaru, visok je 196 centimetara te pokriva poziciju beka-šutera. Cijelu košarkašku karijeru proveo je u Širokom, a 2019. je igrao i za hrvatsku U20 reprezentaciju na Europskom prvenstvu.

“Odlično se osjećam, jedva čekam da počnemo s treninzima. Već sam pred ljeto provoe neko vrijeme trenirajući u prekrasnom Domu ošarke Cedevite i više-manje upoznao atmosferu kluba pa će start priprema biti lakši.

Većinu suigrača znam, s nekima sam igrao, kao s Planinićem, a protiv nekih sam igrao, tako da mi je poznat profil momčadi.

“Vjerujem, s obzirom na mladost momčadi, da ćemo biti brzi, poletni i da čemo se sa svima nadigravati u HT Premijer ligi. Bitno je da se nikoga ne bojimo, da nas vodi trener koji je kao igrač bio na najvišoj razini i može nam dati puno toga da napravimo iskorak u igri”, izjavio je Batinić na predstavljanju u novom klubu.

Novo ime u klubu prokomentirao je i trener Cedevite Junior, Damir Mulaomerović: “Momak je polivalentan, mlad, talentiran, može dati puno na svim vanjskim pozicijama. Fizički je sjajan, jak na lopti i vjerujem da će se brzo adaptirati na način kao ja vidim igru momčadi. Drago mi je da smo se dogovorili, a ono što mi je bitno je da je silno želio doći u Cedevitu Junior. Kažem, mlad igrač koji već ima dosta iskustva i sigurno će nam pomoći u HT Premijer ligi.”

Josip je u bosanskohercegovačkoj ligi u 12 utakmica bio na prosjeku od 8 poena, 3.6 asistencija i 1.3 skoka, a u ABA 2 ligi je za Široki odigrao 5 utakmica uz učinak od 4.4 poena, 2 skoka i 1.4 asistencije.

FOTO: ABA League/Dragana Stjepanović

Related Articles