Zabok predstavio dva pojačanja

Lukša Buljević i Srđan Brocić novi su igrači Zaboka!

Lukša u Zabok stiže iz Cibone gdje je bio jedan od najboljih igrača juniorske momčadi Vukova. Prošlu je sezonu započeo u Furniru za koji je odigrao 17 utakmica, a u kojima je bio na prosjeku od 7.6 poena, 2.9 skokova i 1.3 asistencije. Odlaskom Mislava Brzoje otvorilo mu se više prostora na pozicijama dva i tri što je dobro iskoristio – u sljedeće četiri utakmice brojke je podignuo na 14.5 poena, 5 skokova i 2.5 asistencija uz čak 57% šuta za tri poena.

Sezonu je završio u Ciboni gdje nije dobio veću minutažu te je na kraju sezoni bio slobodan u potrazi za novim klubom.

“Mislim da je nastavak karijere u Zaboku dobra prilika za mene i moj napredak. Zabok je dobro organiziran klub, Radulović je dobar trener i očekujem da ćemo odigrati dobru sezonu u kojoj ću dati svoj značajan doprinos”, izjavio je Lukša Buljević.

Lukša je sudjelovao i na nedavnom FIBA European Challengeru sa mladom hrvatskom reprezentacijom gdje je za 12 minuta na terenu u prosjeku zabijao 6.6 poena te hvatao 1 skok.

22-godišnji Srđan Brocić prošle dvije sezone proveo je u sinjskom Alkaru te se brzo prometnuo u jednog od boljih razigravača HT Premijer lige. U prošloj je sezoni odigrao 29 utakmica uz učinak od 7.8 poena i 4.6 asistencije po utakmici (6. asistent lige).

Srđan Brocić (FOTO: hks-cbf.hr)

Najbolji učinak sezone ostvario je protiv Šibenke u sklopu 7. kola kada je postigao 20 poena uz 6 asistencija, a kolo ranije protiv Gorice postavio je rekord sezone sa 14 asistencija u jednoj utakmici.

“U Sinju sam proveo dvije lijepe sezone, za što sam zahvalan svojem bivšem klubu, no čim me sportski direktor Črnjević nazvao nisam puno dvojio oko dolaska u Zabok. Trebao mi je novi izazov, a Zabok je idealna sredina za napredak. Dolazim u dobro organiziran klub koji uvijek ima velike ambicije i nadam se da ću ostaviti dobar trag u Zaboku”, izjavio je Srđan za portal zagorje.com.

Brocić je rođen u Vukovaru, košarkaški put započeo je u Borovu koje napušta nakon što je klub odustao od natjecanja u Prvoj muškoj ligi. Jednu polusezonu odradio je u talijanskom trećeligašu Molsetu prije nego je na njegovu adresu stigao poziv Damira Milačića u Sinj.

Zabok je več ranije predstavio jednog od statistički najboljih igrača Prve muške lige, Bruna Levanića-Kutnog te bivšeg igrača Sonik Puntamike, Marina Vručinića.

Trener Radulović danas okuplja svoje igrače na prozivci, a pripreme službeno počinju u ponedjeljak.

FOTO: fiba.basketball

Related Articles