Cedevita Junior pružila dobar otpor Zadranima

Osmina finala Kupa Kreše Ćosića donijela je večerašnji okršaj između Cedevite Junior i Zadra. Hrvatski ABA ligaš je u Cedevitinom Domu košarke na kraju slavio rezultatom 81:69 iako je zaostajao na poluvremenu. Ključnom se pokazala posljednja dionica kada su Zadrani stvorili veliku seriju.

Cedevita je ostala bez gasa u završnici iako je vodila u prvom poluvremenu. Vitamini mogu žaliti jer su čak imali plus 16 poena prednosti sredinom druge dionice. Emir Šabić bio je odličan na početku kada je već u prvoj četvrtini pospremio pet trica.

Sve do kraja treće dionice imali su Narančasti prednost koje je Zadar uspio smanjiti do samog egala. Početkom zadnje četvrtine Zadrani kao da se pojavljuju na terenu te rade seriju 11:2 pa odlaze na plus deset, 61:71. To je na kraju bio ključ njihove pobjede.

_

Cedevita se više nije mogla vratiti u utakmicu pa je Zadar slavio i izborio završnicu Kupa. Michael Onuaku je predvodio Zadrane s double-doubleom od 17 poena i 13 skokova. Vrlo dobru rolu imao je Jan Palokaj koji je postigao 15 poena te Justin Carter s 13 poena i šest skokova.

Kod domaćina je najbolji bio spomenuti Šabić s 21 poenom, a Krstanović i Ogrizović su ubacili po 10 poena