#234

Cedevita kod petoplasirane Budućnosti

U 11. kolu ABA lige Cedevita gostuje kod uvijek neugodne Budućnosti. Sraz je to trećeplasirane i petoplasirane momčadi te možemo biti sigurni da ćemo gledati vrlo uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja.

Nije tajna da je Budućnost izrazito domaćinska momčad, kao takva, iznenadili su trenutno prvoplasiranu Crvenu Zvezdu, a jedini poraz na domaćem terenu su upisali protiv Union Olimpije, i to u zadnjoj sekundi utakmice.

To je teško gostovanje. Međutim, većina gostovanja koja imamo su teška. Budućnost je momčad koja ima kontinuitet igrača i stručnog kadra. Nakon odlaska trenera Radonjića, momčad je preuzeo njegov pomoćnik, koji je već četiri-pet godina u Budućnosti i nisu promijenili puno toga u načinu svoje igre. Pojačali su se u odnosu na prošlu godinu s Ćapinom na poziciji playmakera, doveli su dvojicu visokih igrača Akindelea i Colemana, tako da imaju dosta dobre rezultate. Tu su pri vrhu i na nama je da pokušamo otupiti njihove oštrice, izjavio je pomoćni trener Cedevite Veljko Mršić.

Vitamini u Podgoricu odlaze s oporavljenim Goranom Sutonom i Ivanom Ramljakom dok će neko vrijeme s parketa izbivati Ante Delaš te Marko Tomas koji je već od ranije izgubljen za cijelu sezonu. Kako navode na službenim stranicama kluba, najveći problem će im stvarati Alexandar Ćapin koji je prvi strijelac i asistent Budućnosti.

Moramo pripaziti Ćapina u pick igri, ne dozvoliti otvorene šuteve za tri poena, a treba posebno pripaziti i na Mihailovića, koji u zadnje vrijeme igra jako dobro, istaknuo je Mršić.

Da Cedevita ide po pobjedu potvrdio je i Luka Babić, kojemu trener Repeša ove sezone daje veliku minutažu koju dobro iskorištava:

Ne smije nas pokolebati ovaj poraz od Oldenburga pa da uništimo sve što smo dosad napravili. Bilo bi to šteta. Kao i svaku utakmicu, idemo po pobjedu, a tako i sada u Podgorici. Sigurno neće biti lako. Znamo da je uvijek teško igrati u Podgorici, ali očekujemo pobjedu.

Utakmica se igra u 19.00h u dvorani Morača.