Cedevita lagano protiv Jazina

Košarkaši Cedevite novom su pobjedom zaključili 20. kolo HT Premijer lige. Vitamini su, očekivano, odradili lagani posao kod kuće protiv Jazina. Utakmica je već bila riješena do poluvremena, dok je ostatak utakmice poslužio kao trening utakmica Vitaminima i priprema za odlučujuću polufinalnu utakmicu koja se za vikend igra u Podgorici gdje će Budućnost dočekati Cedevitu.


HT Premijer liga, 27. ožujka

Cedevita – Jazine Arbanasi 116:65 (30:14, 31:21, 26:17, 29:13)

(Musa 33(7as), Perković 23 – Petani 18, Kaštropil 13)


Vitamini su u utakmicu ušli potpuno opušteno. Sudeći prema govoru tijela igrača Jure Zdovca, izgledalo je kao da su ušli u susret s pristupom “Lako ćemo”. Međutim, to se nije osjetilo na rezultatu pa je nakon par uvodnih minuta domaća momčad počela raditi razliku na krilima raspoloženog Džanana Muse. Najbolji mladi igrač ABA lige bio je jedini raspoloženi igrač u prvoj dionici pa se Cedevita odvojila na 17:8 nakon pet minuta igre. Nakon prve minuta odmora razlika je nastavila rasti, sve do 30:14 na kraju prve dionice.

Kod Zadrana su raspoloženi bili jedino Kaštropil i Šango, ali ni to im nije bilo dovoljno. Musa je odradio vrhunski prvih 20 minuta te je do tada ubacio 19 poena i podijelio četiri asistencije. S klupe su odlično reagirali Žganec i Perković (oba s 10 poena) pa su Vitamini već do poluvremena riješili pitanje pobjednika.

Musa i Perković kvalitetno su odradili i drugo poluvrijeme pa je Cedevita mirno privela utakmicu kraju.