Cedevita na gostovanju u Francuskoj

Array

Večeras u 20 sati u Francuskoj protiv Chalona Cedevitu očekuje utakmica 5. kola EuroCupa. Naša momčad do sada je upisala dvije pobjede uz dva poraza, a domaći su na omjeru 1-3.

Oba poraza dogodila su se na gostujućem terenu, a ako žele danas slaviti, oscilacije u igri moraju se svesti na minimum, kaže Veljko Mršić.

Mi prije svega moramo težiti tome da imamo jednu konstantu. Nije dobro kad igrači imaju velike oscilacije u igri od utakmice do utakmice, a kamoli od četvrtine do četvrtine. Ukoliko želimo biti ozbiljna momčad kakvoj težimo, moramo te oscilacije svesti na što je moguće manji nivo. Onda neće biti takvih oscilacija u postotku šuta kao što smo imali protiv Sassarija i sada protiv Zvezde.

O protivniku je rekao:

To je momčad koja je jako loše krenula u sezonu. Rade dosta promjena u rosteru. Igrači im dolaze i odlaze, tako da su im sada dvojica krilnih igrača Josh Bostic i Mareks Jurevičius otišli, a potpisali su dobrog Kanađanina Krisa Josepha, koji iza sebe ima i NBA iskustvo. Prije tri kola došao im je novi trener, tako da je teško bilo što zaključiti, osim toga da su još uvijek neuigrani, da se traže i da je ta momčad skup izuzetnih atleta. Međutim, još uvijek nisu prava momčad nego grupa igrača koja se traži.

Na nama je da im pokušamo ne dozvoliti da se pronađu baš u toj našoj utakmici i da otupimo njihove najbolje stvari. Oni se mogu razigrati kroz kontranapad i kroz skok u napadu i mi ćemo to pokušati zatvoriti. S druge strane, moramo doći do laganih poena u kontranapadu da bi se naši igrači mogli razigrati i pokušati dobiti prvu utakmicu u Eurokupu u gostima.

Ponajbolji igrač Cedevite Nolan Smith mišljenja je kako je vrijeme za prekid crnog niza na gostovanjima.

Utakmica je to koja se mora dobiti. Znamo to svi i kao momčad i kao klub. Moramo se boriti i pobijediti. Chalon u momčadi ima mnogo američkih igrača, no već su upisali neke poraze i sigurno da ih se može pobijediti. Ako ćemo igrati svoju igru 40 minuta, vjerujem da ćemo osigurati pobjedu. Što se tiče mene osobno, ja se osjećam odlično. Samopouzdanje mi je više nego ikad. Radujem se tome što ću voditi svoju momčad i dat ću sve od sebe da moja ekipa bude spremna za igru.

Related Articles