Cedevita ostvarila važnu pobjedu protiv Albe

U sedmom kolu Eurokupa sastali su se Alba i Cedevita. Nakon pobjede u Zagrebu protiv Nijemaca Vitamini su u ovu utakmicu ušli s nadom kako to mogu ponoviti. Na njihovo zadovoljstvo odnijeli su puni plijen kući. Bila je ovo zanimljiva i čudna utakmica s dva vrlo različita poluvremena. Iako su se Vitamini opustili na kraju nitko ne može reći kako nisu zaslužili pobijediti. Utakmica je završila rezultatom 109:102.


Eurokup, 7. kolo, 14. studeni

Alba – Cedevita 102:109 (11:32, 27:29, 25:18, 39:20)

(Mattisseck 16, Giedraitis 16 – Cobbs 20(9as), Pullen 18)


Nije trebalo dugo Cedeviti da na terenu pokaže tko je bolja momčad. Agresivnu obranu, momčadsku igru i precizan šut pokazali su Vitamini u prvom poluvremenu. Albi nisu dali mjesta da pokaže svoje dobre stvari i na takav način potpuno su razbili Nijemce. Svi su igrali dobro, no najviše se ponovno iskazao Cobbs koji je na oba dijela terena školovao protivnika. Uz njega precizan šut Benita je dodatno kaznio lošu obranu domaćina. Bilo je plus 26. Polako je već Cedevita mogla razmišljati o sljedećem protivniku. No, izgubljene lopte zadnje dvije minute doveli su Albu na malo manji zaostatak.

Drugo poluvrijeme i stara boljka naših momčadi. Opustili su se Vitamini i to je moglo završiti samo smanjenom razlikom. Vratili su se Nijemci u utakmicu. Počeli su pogađati šuteve, a Cedevita je s momčadske igre prešla na jedan na pet. Zadnjih par minuta bilo je gusto. Nikako Cedevita nije uspjela zatvoriti utakmicu. No, ipak završila je ova utakmica na način koji smo priželjkivali. Momci iz Zagreba pogodili su slobodna bacanja i zaključili utakmicu pobjedom koja ih je još više približila idućem krugu.