Zadar rutinski protiv Alkara, Grant pred odlaskom

Array

Nakon tijesne pobjede na dalmatinskom derbiju u Splitu, Zadar je u prvom susretu 7. kola HT Premijer lige ugostio sinjski Alkar.

U prvoj su četvrtini Zadrani dominirali, gosti nisu dobro kontrolirali napad, imali su čak 7 izgubljenih lopti. Čvrsta obrana i brzi napad pokazali su se kao recept za vodstvo. Istaknuli su se Brzoja i Vuković koji su zabili po sedam poena u vrlo dobroj četvrtini za domaćine. Domaća ekipa je i u drugoj četvrtini nastavila s dobrom igrom i postupno povećavala vodstvo do kraja prve polovice susreta. U svlačionice se otišlo s rezultatom 50:31.

Alkar je u drugu polovicu susreta ušao ozbiljnije, četvrtinu s počeli sa serijom 13:5, ali su se domaćini do kraja četvrtine stabilizirali i ponovno uspostavili kontrolu susreta. Zadnja četvrtina odigrana je bez puno uzbuđenja, Zadar je uspio održati vodstvo i završiti susret rezultatom 99:71

Luka Božić odigrao je još jednu odličnu utakmicu u dresu Zadra, zabio je 22 poena i uhvatio šest skokova. Dobri su bili i Mislav Brzoja te Jure Planinić, Brzoja je ubacio 15 poena i uhvatio osam skokova, a Planinić 13 poena s istim brojem skokova. Kod gostiju je najefikasniji bio kapetan, Hrvoje Vučić, koji je zabio 16 poena i uhvatio 7 skokova.

Ante Nazor kroz HT premijer ligu koristi priliku da da minute mlađim igračima pa su tako i ovaj susret Luka Tomas i Jure Planinić dobili značajniju minutažu, odigrali su preko 20 minuta. Mlađi brat Darka Planinića, Jure, ima samo 17 godina i četverogodišnji ugovor sa Zadrom koji je potpisan ove godine. Nastavi li s odličnim igrama i planskim razvojem mogao bi se tranformirati u ključnog igrača Zadarskog kluba.

Zanimljivo je da ovaj susret Malcolm Grant nije dobio niti minute, a prošlu utakmicu u Splitu nešto više od minutu. Svojim lošim igrama ne zadovoljava kriterije koje je uprava stavila pred njega, a već neko vrijeme kruže glasine o njegovom odlasku.

Ante Nazor je nakon utakmice izjavio da je ovo vrlo vjerojatno posljednja utakmica za amerikanca.

U idućem susretu Zadar ide u Zagreb kod najvećih rivala Cibone po osvetu za nedavni debakl, ovaj put unutar ABA lige. Alkar u idućem kolu ugošćuje Goricu, koja za tri dana igra sa Splitom.

Statistika

http://www.fibalivestats.com/u/HKS/930543/

Related Articles