Cedevita pobjedom do 6. mjesta

Array

U posljednjem kolu, Cedevita je gostovala u Širokom Brijegu. U neizvjesnoj završnici, kakve uostalom zadnjih mjeseci prate tu momčad, ovaj put su uspjeli slaviti te osigurali željeno šesto mjesto koje im daje šanse za igranje Eurokupa.

U otvaranju utakmice, gledamo egal, za Cedevitu je prvih 6 koševa zabio Miro Bilan. Tada kreće 5 minuta bez koša za Vitamine.

Nakon prva dva neuspješna napada Cedevite, Široki razvija brze kontre iz kojih zakucava Robert Rikić. Nakon što je i treći napad Cedevite zaredom završio bez koša, a Marko Šutalo upisao svoje prve poene, trener gostiju Jakša Vulić, zove time-out.

Polovicom četvrtine, rezultat je 12:6, jedini strijelac za zagrebačku momčad još je uvjiek Bilan, kojeg tad Vulić vadi iz igre i uvodi Lukšu Andrića. Dubrovčanin je u pola minute zaradio dvije osobne, drugu nepotrebno.

Lijepim koševima, iz teških situacija, istaknuo se i Željko Šakić, nakon što je pogodio jedan fadeaway, a Šutalo u idućem napadu tricu, Široki je završio 11-0 seriju. Marko Tomas je nakon gotovo 5 minuta prekinuo sušno razdoblje Cedevite. Prve koševe upisao je i Andrić, a četvrtinu je zaključio Šutalo tricom za 23:12.

Cedevita počinje igrati zonu u drugoj četvrtini, koju domaćini probijaju tek nakon minutu i pol, konkretnije, njihov centar Rashaun Freeman. Domaćini su pak malo popustili u obrani pa je Andrić bio sam na trici, koju je uzeo i pogodio za 25:17.

Košem Bilana iz kontre, u sljedećem napadu, trener domaćina, Damir Vujanović zove time-out zbog Cedevitine 6-0 serije.

Bracey Wright prvi ubačaj postiže tek sredinom druge četvrtine, s druge strane, tad je Bilan već na 11 koševa, nakon Cibone prošlog tjedna. čini se da mu je ovo još jedna jako dobra utakmica.

A kad smo kod sjajnih centara, spomenimo i Rikića, kojem je koš za 32:26, već osmi i još je uvijek stopostotan.

Cedevita se polako priblažava, tricom Tomasa na ulasku u posljednju minutu, rezultat je 38:36. Bilan poravnava rezultat, domaćini ne iskorištavaju posljednji napad pa se na odmor ide s 38:38.

Tricama Wrighta i Baždarića, Cedevita dolazi u vodstvo od 5 koševa. Uslijedila je 7-0 serija domaćina. Sljedećih par minuta, proteklo je u znaku Bilana, zahvaljujući kojem Cedevita održava vodstvo. Četvrtina završava minimalnim vodstvom gostiju, 53:54.

Posljednjih 10 minuta, otvara Tomas sa dvije svoje trice. Nažalost, na isteku prve minute posljednje dionice, napravio je svoj četvrti osobni prekršaj te je morao smanjiti intenzitet obrane, no i Široki je slične probleme imao s Ivanom Ramljakom koji je svoju četvrtu osobnu zaradio još u trećoj četvrtini. Kad se činilo da će domaćini izjednačiti, Tomas zabija i svoju treću tricu u posljednjoj četvrtini za 57:63. Široki je već sredinom četvrtine izašao iz bonusa.

Karlo Vragović ubacio je tricu za 62:64, a u sljedećoj akciji je Ramljak zaradio petu osobnu, Suton je potom zabio tricu za pet razlike. Kod 62:67, Vragović ponovno pogađa, ovaj put za dva, no sa sirenom. Još je jednu tricu za domaćine ubacio Josip Bilinovac i u zadnje tri minute, momčadi su ponovno bile u egalu, 67:67.

Domaćini preokreću i dolaze u vodstvo koje nije bilo dugog vijeka, Andrić ga vraća Cedeviti.

U posljednju minutu, ulazi se sa 71:73, a Babić uskoro zabija tricu te je Cedevita nadomak pobjede. To ipak ne znači da će do nje samo tako doći, prvo Šakić pogađa dva slobodna bacanja pa Šutalo zabija daleku dvicu za 75:76 deset sekundi prije kraja. Brzo je napravljen faul na Tomasu koji promašuje drugo bacanje, domaćini imaju napad na pobjedu no trica ne prolazi kroz obruč te Cedevita slavi 75:77 i osigurava 6. mjesto u ABA ligi.

Related Articles