Cedevita pobjedom u Sinju do prvog mjesta

Array

U utakmici 12.kola između Alkara i Cedevite, uvjerljivo su slavili gosti iz Zagreba. Teško je bilo za očekivati drugi ishod jer u prošlom dvoboju istih protivnika, Cedevita je slavila čak 60 razlike.

[rezultat id=429]

Željko Župić otvorio je utakmicu tricom za domaće. Preko Marina BaždarićaMire Bilana gosti prelaze u vodstvo koje više ne ispuštaju do kraja. Nakon 10 minuta rezultat je prihvatljivih 18:24 s obzirom na to da su gosti vodili 10 razlike. Vlado Ilievski tricom je zaključio poluvrijeme za vodstvo Cedevite 26:43.

U drugom poluvremenu Cedevita nastavlja u istom ritmu. Borbeni Sinjani su pokušavali, ali na terenu se vidjela premoć Zagrepčana. Treća dionica završava rezultatom 46:69. S takvom prednošću Cedeviti nije preostalo ništa drugo nego da rutinirano privede utakmicu kraju. Konačni rezultat je 60:87.

U redovima gostiju svih 10 igrača u zapisniku upisalo se u strijelce. Luka Babić ubacio je 17 poena, dok je Ante Mašić nadodao 15(5 trica). Kod domaćina 12 poena ubacio je Luka Žitko.

Ovom pobjedom Cedevita je preuzela prvo mjesto od Cibone koja je izgubila utakmicu od Jolly JBS. Alkar je i dalje bez pobjede.

 

Related Articles