Tomislav Gabrić: Trice Ciboni najdraži poeni u karijeri

Array

Jolly je napravio pravi podvig protiv Cibone na njezinom parketu i u neizvjesnoj utakmici slavio s 78:76. Šibenčani su tako osigurali doigravanje Prvenstva Hrvatske i u poluzavršnici će na dvije pobjede  igrati možda baš protiv Cibosa.

Veliki doprinos pobjedi dao je mladi reprezentativac Tomislav Gabrić (1995) koji je u slavlju svoje ekipe sudjelovao s više od 30 minuta i 10 poena. Nakon utakmice nije krio emocije, što se vidi i na naslovnoj fotografiji.

“Ovo je sigurno najveća pobjeda ovog kluba u povijesti, a jučer sam saznao da niti jedan klub iz Šibenika nikada nije pobijedio Cibonu u Draženovom domu, tako da sam jako sretan što sam u ovoj pobjedi sudjelovao s velikom minutažom i dobrom igrom. Meni je ovo prva utakmica u Draženovom domu, sretan sam što ću ju pamtiti pobjedom.”

Gabrić je napravio preokret u finišu utakmice, s dvije povezane trice odveo je svoju momčad iz minusa u vodstvo od 72:75.

“Od samog početka smo vjerovali da možemo pobijediti i da nam se ovaj rad i trud mora vratiti, ušli smo svi sa srcem, borbeno i nismo podcijenili sami sebe. Pogodili smo i neke teške šuteve a li sigurno je obrana presudila. Pogodio sam na kraju kad je bilo bitno dvije trice, ti pogotci su mi sigurno najdraži u dosadašnjoj karijeri, nešto čega ću se uvijek sjećati.” – rekao je kapetan Šibenčana, a o nastavku prvenstva je dodao:

“Cilj nam je i bio da budemo među najbolje četiri ekipe Hrvatske. Sad treba se spustiti na zemlju i ići utakmicu po utakmicu. Sljedeća na redu je Cedevita, vjerujem da i njih možemo iznenadit.”

Iako najmlađi, kapetan je u ekipi. U klubu imaju puno povjerenje u njega, a trener mu daje veliki prostor za igru.

“Da, trener ima dosta povjerenja u mene, daje mi puno šansi i tako diže samopouzdanje. Najmlađi sam, ali me gleda kao i sve ostale. U početku sam mislio da će bit teško biti kapetan ovim odličnim i iskusnim igračima, no imam super ekipu i nije mi niti malo problem. Oni mi puno pomažu i čast mi je što sam u ovoj momčadi.”

Cibona - Jolly
Foto: Krume Ivanovski

Nakon prvenstva glavna preokupacija će biti U18 Europsko prvenstvo u Latviji i U19 Svjetsko u Češkoj, Tomislav je sigurno jedna od važnijih karika u selekcijama Ante Nazora i Dražena Brajkovića.

“Ovo ljeto imam dva prvenstva, prve pripreme mi počinju 25-og, cilj naše reprezentacije je sigurno vratiti se kući s medaljama. Prvo želim završiti sve klupske obveze pa ću se tada u potpunosti koncentrirati na repku.”

Naš mladi reprezentativac će propustiti juniorska natjecanja koja se ovih održavaju. Sa Splitom nije uspio izboriti juniorsku Euroligu (počinje danas), a na Final Four Prvenstva Hrvatske njegov Jolly je bio iza Splita i Zadra, ekipa koje su bili ispred njih na prvenstvu Dalmacije. Pitali smo ga da li prati ta natjecanja.

“Za juniorsku Euroligu koja se igra u Londonu imali smo velike šanse, ali ipak nismo uspjeli. Stvarno šteta, meni je užasno žao zbog toga. Prvenstvo Hrvatske sam pratio. Cibona ima dosta mladu momčad i dobar potencijal za sljedeće godine, i nije me toliko iznenadilo njihovo ispadanje. Za favorita Final Foura ne mogu nikoga izdvojiti jer su sve četiri ekipe odlične, mogu samo reći da će biti napeto i zanimljivo pratiti događanja iz Splita.”

Spomenimo da ćete utakmice Final Four Prvenstva Hrvatske za juniore moći pratiti na portalu Crosarka. Za sve četiri utakmice će ići statistika uživo, a za utakmice za treće mjesto i finale je osiguran LIVE Streaming. Prijenos utakmica će ići uz potporu Cedevite, Splita i Zadra, te entuzijazmu  Maxisport.tv, projektnog tima Klupskog Kupa Dražena Petrovića i Vašeg portala.

Related Articles