Cedevita poslije četiri kola sama na vrhu tablice

Array

Cedevita je u četvrtom kolu regionalne lige ugostila makedonskog predstavnika, skopski MZT. Prošle godine u oba susreta slavili su Makedonci, ovoga puta nije bilo tako. Zagrebačka momčad kontrolirala je cijelu utakmicu i prvenstveno zahvaljujući dobroj obrani slavila četvrti put za redom u ABA ligi.


Cedevita – MZT 77:67 (19:14; 40:34; 59:48)

Cedevita: Zubčić 12, Ramljak 6, Mustapić, Babić 13, Delaš 3, Smith 12, Suton, Bilan 2, Nurkić 16, Baltić, Tomas 5, Baždarić 3

MZT: Stojanovski 5, Sinovec 14, Markovski, Kostoski 3, Lučić 4, Gečevski 5, Mladenovski, Čekovski 23, Otašević 2, Reynolds 4, Davis 7


Dobro je Cedevita otvorila utakmicu te ja nakon tri minute imala vodstvo 7:3. Impresivno su Vitamini igrali u obrani te su već na startu to pretvorili u opipljivo vodstvo. Nakon odlične obrane kontru je povukao Nolan Smith te asistirao za zakucavanje Luke Babića, rezultat bio je 12:5. Vlada Vukoičić je tada pozvao time-out i probudio svoje igrače koji rade seriju 5:0.

Stvari su do kraja dionice prve igre došle na svoje mjesto, a konačni rezultat bio je 19:14 za Cedevitu.

Fantastičnu energiju unio je u igru Tomislav Zubčić na oba kraja terena, poslije tri minute igre u drugoj dionici Zubčić je bio na deset koševa, a Cedevita na prednosti od plus devet. Dobro je reagirao Justin Reynolds i s četiri uzastopna koša smanjio rezultat, na semaforu je pisalo 31:24, a nakon trice Chekovskog smanjili su gosti na samo minus tri.

U sličnom raspoloženju završeno je prvo poluvrijeme, a zahvaljujući košu i dodatnom bacanju Smitha rezultat je bio 40:34.

Uspavano je zagrebačka momčad ušla u nastavak te je MZT to kaznio serijom 5:0, ali ipak mirnoću donosi tricom Luka Babić. Nedugo poslije iza linije za tri poena pogađa i Baždarić te odvodi Cedevitu na 46:41. Očito je pao ritam domaćih igrača, a to se osjetilo i na rezultatu, nisu igrali tako agresivno kao na početku utakmice i dvije minute prije kraja bilo je izjednačeno.

Briljantno su Vitamini odigrali te zadnje dvije minute, MZT je sve promašio, a Cedevita je brzo igrom dolazila do lakih koševa. Domaći igrači su imali 59:48 na ulazu u posljednju dionicu igre, a briljirao je Jusuf Nurkić koji je u ovom periodu postigao šest poena.

Smireno su nastavili domaći i u posljednjem dijelu igre. Razigrali su se Marko Tomas i Ivan Ramljak, a u trideset i četvrtoj minuti Cedevita je došla do najveće prednosti koja je iznosila četrnaest koševa. Utakmica je definitivno riješena nakon koševa Ramljaka, a ostalo je samo ju mirno privesti kraju što je momčad Jasmina Repeše i učinila te zasluženo upisala novu pobjedu u regionalnoj ligi. S omjerom 4-0 ostali su sami na vrhu tablice.

Cedevita u sljedećem kolu igra protiv Cibone u domu Dražena Petrovića što će svakako biti derbi kola, a MZT će na domaćem terenu pokušati slaviti protiv Partizana.

Related Articles