Cedevita dovela američkog razigravača

Array

Tridesetogodišnji Marques Green novi je igrač Cedevite. Riječ je o bivšem igraču Sidigas Avellina, koji je karijeru započeo u Francuskoj. Ondje je igrao u Roanneu i Nancyju da bi onda otišao u Tursku gdje je igrao i za Fenerbahče pa u Italiju gdje je preko Scavolinija iz Pesare završio u ondašnjem Air a današnjem Sidigas Avellinu.

Ovog 167 centimetara visokog igrača opisuju kao pravog razigravača s jako dobrom sposobnošću kontroliranja igre te velikom brzinom koja posebno dolazi do izražaja u tranziciji odnosno kontranapadima. Green, rođen u Pennsylvaniji, pohađao je sveučilište Bonaventura State u prvoj NCAA diviziji gdje je u svojoj najboljoj sezoni prosječno postizao 21,3 koša, 3,7 skoka i 8 asistencija po utakmici. Danas je on Makedonac te je 2010. odigrao dvije utakmice za makedonsku reprezentaciju u pripremama za europsko prvenstvo koje se održalo u Litvi.

Prošle sezone je u talijanskoj ligi bilježio 11,6 koševa, 4,5 skokova te 6,5 asistencija i 2,5 ukradene lopte po utakmici.

Dodajmo i da je jučer uspješno operiran Marko Tomas te će, prema najavama liječnika Cedevite za službenu stranicu kluba, u punom treningu biti za 6 do 8 tjedana. Tomas je na operaciju išao zbog otkrivene stres frakture pete metatarzalne kosti desnog stopala.

Related Articles