Cedevita pregazila Partizan za prvu pobjedu

Array

Repeša je izgleda ključ svega. Prvi trener Cedevite se ipak vratio u ovoj utakmici na trenersku funkciju i Cedevita je po prvi puta ove sezone odigrala odličnu utakmicu od prve zadnje minute te su pregazili Partizan rezultatom 70:50.


Cedevita – Partizan 70:50 (17:13; 29:24; 46:35)

Cedevita: Zubčić 11, Ramljak 5, Pilepić 11, Babić 7, A. Delaš 3, Žganec 6, Bilan 13, Delaš 6, Gordić 8, Arapović, Mazalin -, Tomas-.
Partizan: Tepić 4, Murić 10, Marinković 6, Dallo 7, Milutinov 2, Gagić 10, Andrić 2, Bezbradica 1, Bogdanović 8, Šalić,Kouzeloglo-, Arnitović-


U prvoj četvrtini se igrala jako tvrda košarka bez neke velike ljepote, gdje su obje ekipe pokušavale gurati loptu centrima pod koš, a Cedevita se tu malo bolje snašla te je završila četvrtinu s rezultatom 17-13.

Cedevita je bolje otvorila drugu četvrtinu. Agresivnom igrom i preko, sjajnog zakucavanja Ivana Ramljaka pod faulom, Cedevita bježi na 8 razlike što je do tada bila njihova najveća prednost. Partizan se ipak uspijeva konsolidirati do kraja četvrtine sa svojom 1-3-1 zonom te odlaze na poluvrijeme s rezultatskim egalom. Prednost je bila 29-24 za Cedevitu.

U trećoj četvrtini se nastavilo tvrdo u prvih 5 minuta kada Cedevita nije imala odgovor na zonu Partizana, ali je uspjela držati kakvu takvu prednost. Onda u osmoj minuti četvrtine Ante Delaš pogađa tricu za najvećih 9 razlike do tada što je bila i prekretnica utakmice, a Luka Babić pogađa tricu minutu do kraja četvrtine i donosi novu najveću prednost Cedevite od 12 razlike. Četvrtina završava rezultatom 46:35.

U zadnjoj četvrtini Cedevita je nastavila po istome te sa sjajnom obranom i dobrim napadom podižu dvocifrenu prednost iz minute u minutu, a kada je Fran Pilepić pogodio polaganje za najveću razliku na utakmici od 20 razlike, znalo se da je utakmica gotova i da je Cedevita stigla do prve pobjede.

Cedevita tako napunjena samopouzdanjem čeka početak Eurolige, a Partizan nakon jako dugo vremena izgleda kao ekipa bez puno talenta i zadnje dvije utakmice su zasigurno razlog za veliku zabrinutost.

Related Articles