Cedevita prejaka za Kvarner

Array

Iako je pružio dobar otpor, Kvarner nije uspio odvesti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost kao što je to bilo s Cibonom. U do kraja ispunjenoj dvorani na Kozali, nakon početne osjetne prednosti u prvoj četvrtini, Zagrepčani su rutinirano priveli utakmicu kraju.

[rezultat id=398]

Utakmica je imala lijepi uvod. Vodstvo Kvarnera darivalo je zlatnikom Svetog Vida i slikom Rijeke legendarnog Nikolu Plećaša koji je utakmici prisustvovao u društvu bivših suigrača i poznatih riječkih košarkaša.

Od samog početka utakmice Cedevita je ozbiljno shvatila Riječane i već nakon deset minuta imali su prednost od 12 poena. Primjetan je bio respekt mladih igrača Vladimira Anzulovića prema gostima tako da su igrači Jakše Vulića do kraja utakmice kontrolirali igru i rezultat te upisali treću pobjedu u Ligi za prvaka.

U pobjedničkoj ekipi najučinkovitiji su bili Bracey Wright s 19 poena, Predrag Šuput je dodao 17, a Lukša Andrić 12. Kod domaćina Ivica Radić  je ubacio 20 poena, a Jure Škifić 18 koša.

Trener Vulić je zadovoljan s pristupom svojih igrača i pobjedom.

“Teška utakmica. Mi smo i očekivali da će biti takva i da će Kvarner igrati prilično agresivno, čak na rubu faula. Međutim, dobro smo se pripremili na njihove taktičke obrambene opcije i mislim da smo najveći dio utakmice kontrolirali. Napadački smo odigrali na visokom niovu, a obrambeno je bilo segmenata koje smo mogli malo bolje braniti, prije svega mislim na defanzivnu kontrolu skoka gdje su nam skinuli nekoliko lopti pa došli do drugog napada. Možemo biti zadovoljni pobjedom, čestitam svojim igračima na pobjedi, a igračima Kvarnera 2010 čestitam na svemu onome što su ostvarili ove sezone.”

Nakon utakmice ni trener Riječana nije bio sasvim nezadovoljan.

“Bez obzira što smo mladi, to je naša snaga da se borimo i idemo na pobjedu. Teško je očekivati pobjedu protiv ovakve momčadi kao što je Cedevita, koja je danas bila iznimno raspoložena. Šestorica mojih igrača nije nastupilo u A-1 ligi, a kamoli u Ligi za prvaka. Ti igrači napreduju i to nas veseli. Naša je prednost ta mlad i to što ćemo vjerojatno kako ide vrijeme biti sve bolji i bolji. Zahvaljujem publici koja je dvoranu na Kozali ispunila do posljednjeg mjesta i dala veliku podršku s tribina.”

 

Related Articles