Jolly u drugom poluvremenu slomio Alkar

Array

Sinjski Alkar je u 4. kolu A1 lige za prvaka ugostio šibenski Jolly. U uvijek neugodnoj sinjskoj atmosferi gosti su u drugom poluvremenu slomili otpor domaćina i zasluženo slavili.

[rezultat id=399]

Dobro su krenuli gosti. Ronald Ross i Mate Mrva povezali su dva napada za početnih 0:5 gostiju pa su domaćini bili primorani pozvati minutu odmora. Nakon toga se domaćini pak vraćaju u egal i do četvrtina se završava s rukometnih 16:13 u korist Sinjana.

Tvrde i čvrste obrane s obje strane okarakterizirale su večerašnji dvoboj. I dalje se igra koš za košem. Alkar to postiže timski, a Šibenčani su pak na Rossov pogon pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom gostiju (26:27).

Nakon odmora se također igra vrlo izjednačeno sve do 25. minute kada se gosti na krilima Mrve i Vrsaljka odvajaju na osjetniju prednost (33:41). Zatim gosti uspijevaju doći i do dvoznamekaste prednosti (36:46) zahvaljujući Rossu i Vrsaljku.

Nastavljaju gosti i u posljednjoj četvrtini gdje su stali te konstantno povećavaju prednost (39:56). Igra domaćina se potom potpuno raspada a šibenski sastav to koristi i povećava prednost na visokih plus 19. Do kraja je samo preostalo privesti utakmicu kraju. Završilo je s 50:65 za Jolly.

Najefikasniji u redovima pobjenika bio je Ronald Ross sa 17 poena i pet ukradenih lopti. Solidni su bili Vrsaljko i Mrva (oba po 10). Kod Alkara se istaknuo Josip Matić s 12 ubačaja.

Related Articles